CSM Roman şi-a aflat adversarul din turul al doilea al Cupei EHF

CSM Roman şi-a aflat adversarul din turul al doilea al Cupei EHF

Ploaie de goluri, dar și la propriu, pe terenul CSM Roman, în turul II al Cupei EHF
CSM Roman a ratat calificarea în turul III al Cupei EHF
Drumul CSM Roman spre Europa trece prin Ungaria

 

Duminică, 18 septembrie, CSM Roman şi-a aflat adversara din turul al doilea preliminar al Cupei EHF, dublă manşă al cărei tur se va disputa la Roman, în 15/16 octombrie, returul în deplasare, în 22/23 octombrie.

Conform tragerii la sorţi, handbalistele romaşcane urmau a întâlni învingătoarea dintre Alba Fehérvár KC, din Ungaria, şi Vistal Gdynia, din Polonia – cele două disputând primul tur preliminar, în dublă manşă, pe 10 septembrie, respectiv 18 septembrie. Unguroaicele s-au impus în ambele partide, 28-17 în Ungaria, săptămâna trecută, şi 27-17, în Polonia, duminică după-amiază.

ehf echipa Fehervar

Alba Fehérvár KC

„S-a confirmat, din punct de vedere valoric, că Fehérvár este echipa care s-a calificat în turul al doilea şi pe care urmează să o întâlnim luna viitoare. Chiar dacă nu am fi preferat o deplasare în Polonia, în cazul în care se califica Vistal, vor fi două meciuri foarte grele, în care va trebui să ne mobilizăm foarte mult, întrucât întâlnim una dintre echipele de top din Ungaria, ţară care are un campionat foarte puternic, poate cel mai puternic, în momentul de faţă, din Europa, alături de Danemarca. Totuşi, zic eu că şansele sunt egale, dar vor conta, la momentul jocului, prospeţimea şi mobilizarea de care vor da dovadă jucătoarele. Luna octombrie va fi o lună foarte aglomerată pentru noi, cu cinci meciuri foarte dificile, va trebui să vedem şi cum vom face programarea acestor meciuri, pentru că în 15 zile va trebui să disputăm cinci meciuri: în afară de dubla cu Fehérvár, mai avem o deplasare la Braşov, un meci acasă cu Dunărea Brăila şi încă o deplasare la SCM Craiova”, a afirmat viceprimarul Lucian Micu.

Clubul Alba Fehérvár KC a fost fondat în 1968. Echipa nu a mai urcat în prima ligă maghiară mai sus de locul al cincilea din sezonul 2007-2008 – ultimul sezon terminând pe locul al optulea, din 12, în sezonul regulat, şi pe locul 6 după play-off. Este o prezenţă obişnuită în primele tururi ale Cupei EHF. În trecut, a avut mari performanţe în Europa, câştigând Cupa EHF, în 2005, sub titulatura de Cornexi-Alcoa – trecând în finală de un nume mare al handbalului din Ungaria, Györi -, şi fiind semifinalistă a aceleiaşi competiţii în 2002 şi 2014.

Sala în care dispută meciurile Alba Fehérvár KC

Sala în care dispută meciurile Alba Fehérvár KC

Sala Köfém Sportcsarnok, în care Fehérvár KC îşi dispută meciurile, are o capacitate de 1.000 de locuri. Oraşul Fehérvár se află la circa 50 de kilometri sud-vest de Budapesta şi are o populaţie de circa 99.000 de locuitori.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!