Prima paginăSport

CSM Roman s-a oprit în semifinalele Cupei României la handbal feminin

CSM Roman s-a oprit în semifinalele Cupei României la handbal feminin

Dimensiune text

 

 

Sâmbătă, 31 martie, echipa de handbal feminin CSM Roman a evoluat, în Sala „Olimpia” din Ploiești, de la ora 18.00, în semifinalele Cupei României, în cadrul Turneului Final 4 organizat de Federația Română de Handbal, împotriva campioanei CSM București.

Echipa romașcană a ținut ritmul cu mult mai puternica sa adversară, pe parcursul primei reprize a semifinalei, conducând cu avans minim de câteva ori, 6-5, min. 10, și 8-7, min. 13. O primă accelerare a CSM București pune pe tabelă o diferență de patru goluri în favoarea campioanei, 12-8, min. 18, avans care avea să se mărească la intrarea la pauză, 19-14. În partea a doua a meciului, CSM Roman nu a ținut pasul cu adversara sa decât zece minute, 24-20, min. 40, după care CSM București a rămas, practic, singură pe teren, campioanele administrând romașcancelor o înfrângere severă, 38-24.

Pentru CSM Roman au punctat: Boljevic – 8 goluri (3 din lovituri de la 7 metri), Iovănescu – 6, Vartic – 4, Stoleru – 2, Popa – 2, Dinu – 1, Chitacu – 1. Pentru CSM București au marcat: Curea – 8, Gullden – 5, Niombla – 5, Kurtovici – 4, Neagu – 3, Jacobsen – 3, L. Jorgensen – 3, Frafjord – 2, Bazaliu – 2, Hagman – 1, Ayglon – 1, Lobach – 1. Lovituri de la 7 metri: 3 pentru CSM Roman, toate transformate; 2 pentru CSM București, ambele transformate. Eliminări de 2 minute: niciuna pentru CSM Roman, una pentru CSM București.

CSM București s-a calificat astfel în finala Cupei României, întâlnind HCM Râmnicu Vâlcea, care a învins în prima semifinală Dunărea Brăila, cu scorul de 29-23. Pentru HCM Râmnicu Vâlcea, prezența în finală alături de CSM București înseamnă și participarea sigură în sezonul următor în cupele europene, în Cupa EHF. În meciul de palmares pentru locul al treilea în Final 4, disputat duminică, 1 aprilie, de la ora 13, CSM Roman a pierdut și în fața Dunării Brăila, cu scorul de 24-28 (14-13) (link video).

Următorul meci pentru echipa din Roman va fi cel din cadrul etapei a 21-a a Ligii Naționale, miercuri, 4 aprilie, pe terenul formației Corona Brașov.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0