CSM Roman s-a calificat la pas în turul al doilea al Cupei EHF

CSM Roman s-a calificat la pas în turul al doilea al Cupei EHF

Dimensiune text

 

Echipa de handbal feminin CSM Roman a învins sâmbătă, 9 septembrie, formația bosniacă HZRK Grude, în cea de-a doua manșă a turului întâi preliminar al Cupei EHF, disputată la Sala Sporturilor din Roman, de la ora 17.

Ca și în meciul tur, disputat tot la Roman vineri, 8 septembrie, în care au învins cu 40-15, handbalistele romașcane antrenate de Constantin Ștefan s-au impus fără să forțeze, în fața unei echipe de un nivel tehnic foarte scăzut, învingând și în partida de sâmbătă, cu scorul de 42-19 (la pauză 24-6).

Dacă înaintea celor două partide oficialii clubului romașcan nu cunoșteau prea multe despre campioana Bosniei din ultimii trei ani, rezultatul calificării se contura încă după prima repriză a meciului tur de vineri, în care CSM Roman conducea deja cu 20-8. Astfel, antrenorul echipei din Roman a putut să menajeze prima garnitură a echipei în a doua repriză a partidei de vineri și în cea mai mare parte a returului de sâmbătă, scutind formația oaspete de înfrângeri la scoruri care ar fi putut lua proporții celor din baschet.

HZRK Grude a avut soluții extrem de limitate în fața apărării romașcane, pierzând des mingea în fața porții CSM Roman, astfel că jucătoarele antrenate de Constantin Ștefan au petrecut destul de puțin timp în atac pozițional, cele mai multe dintre cele 82 de goluri înscrise de gazde în cele două manșe fiind marcate pe contraatac.

 

Recorduri în Sala Sporturilor din Roman

În fața celui mai slab adversar întâlnit într-un meci oficial – cel puțin în ultimii 13 ani, după promovarea echipei din Roman pe prima scenă handbalistică a țării -, în Sala Sporturilor s-au înregistrat sâmbătă câteva recorduri pentru CSM Roman, care cu greu vor putea fi egalate prea curând:

  • cele mai rapide 10 goluri marcate: 8 minute și 38 de secunde, la scorul de 10-0;
  • cele mai multe goluri înscrise fără a primi vreunul, 11: HZRK Grude a marcat primul gol abia în minutul 12, când CSM Roman conducea cu 11-0;
  • cele mai multe goluri marcate într-o singură repriză: 24;
  • cele mai multe goluri marcate într-o partidă: 42.
  • partida în care au reușit să marcheze toate jucătoarele de câmp înscrise pe foaia de joc (la fel ca și în meciul de vineri).

 

Au marcat pentru CSM Roman: Cîlici – 5 goluri, Ferfolja – 5, Iovănescu – 4, Anca Polocoșer – 4, Popa – 4, Ana Maria Simion – 4, Stoleru – 4, Chitacu – 3, Greta Simion – 3, Boljevic – 2, Vartic – 2, De Sousa – 1, Stănciulescu – 1. Pentru HZRK Grude au punctat: Cutura – 8, Prusina – 4, Demic – 3, Vrancic – 3, Rimac – 1.

Lovituri de la 7 metri: 3 pentru CSM Roman, toate transformate; 2 pentru HZRK Grude, ambele transformate. Eliminări de 2 minute: una pentru CSM Roman, 2 pentru HZRK Grude.

Atât meciul tur de vineri, cât și returul de sâmbătă, au fost arbitrate de o brigadă feminină din Turcia, Pinar Ünlü Hatipoglu și Mehtap Simsek, în timp ce observator din partea Federației Europene de Handbal a fost grecul Stepan Partemian.

„Rezultatul celor două manșe era de așteptat”

„Am fost nevoite să jucăm aici fără cele mai bune două jucătoare ale noastre. Au fost două partide în care doar am încercat să căpătăm experiență, pentru că de la început știam că echipa din Roman este mult mai puternică”, a afirmat extrema HZRK Grude Andrea Prusina.

„Când am ajuns aici, știam deja că CSM Roman este o echipă mult mai puternică decât a noastră, astfel că rezultatul celor două manșe era de așteptat, nu a venit ca o surpriză pentru noi. Am avut multe de învățat din aceste meciuri, o experiență pe care trebuie să o folosim pentru a fi cea mai bună echipă din țară. Am jucat și anul trecut în Cupa EHF, echipa noastră fiind eliminată tot de o formație din România, în turul secund, Corona Brașov. A fost foarte dificil să jucăm atât împotriva Brașovului, cât și împotriva Romanului, dar aceste două dispute de la Roman pot să spun că au fost mult mai grele, CSM Roman având jucătoare mult mai experimentate decât cele de la Brașov. Dorim să vă felicităm pentru calificare și vă dorim succes în următoarele meciuri din cadrul Cupei EHF”, a afirmat Zlata Zubac, antrenoarea principală a HZRK Grude, în cadrul unei conferințe de presă, după finalul meciului de sâmbătă.

 

„Dorim să mergem mai departe în Cupa EHF”

„În primul rând, sunt foarte bucuroasă că am putut câștiga ambele meciuri. Într-adevăr, HZRK Grude are un nivel mai scăzut, dar mă bucur că am tratat meciurile serios, din puncte de vedere tactic, am reușit să facem o apărare bună. Le felicit pe fete și mă bucur că am reușit să ieșim fără accidentări din aceste două meciuri. Ne așteaptă două meciuri grele în turul următor, dar ne dorim victorii în ambele meciuri și sper să reușim acest lucru”, a afirmat căpitanul CSM Roman, Carmen Stoleru.

„Sunt bucuros de această calificare. A fost o diferență foarte mare între cele două echipe, două meciuri de intrare în adevăratul sens al cuvântului în competiția europeană. Ne așteaptă o dublă manșă cu o echipă foarte puternică din Ungaria, Dunaujvaros, care acum doi ani a câștigat această competiție. Dorim să ne ridicăm la valoarea echipei din Ungaria și, de ce nu, cu gânduri de a merge mai departe, pentru că echipa joacă numai la victorie, își dorește să câștige fiecare meci. Vreau o mentalitate din partea jucătoarelor foarte puternică, să se gândească numai la victorie, pentru că așa putem să facem și progrese în jocul nostru”, a afirmat antrenorul CSM Roman, Constantin Ștefan.

Misiune dificilă pentru CSM Roman în turul al doilea

Conform tragerii la sorți, CSM Roman urmează a juca în turul secund al Cupei EHF cu formația maghiară DKKA Dunaujvaros KA, primul meci în deplasare, în 14/15 octombrie, al doilea meci la Roman, în 21/22 octombrie. Provenind dintr-un handbal de top al continentului, Dunaujvaros are o bogată experiență în Europa, având nu mai puțin de 24 de prezențe în cupele europene, fiind câștigătoarea Cupei EHF în sezoanele 1997-1998 și 2015-2016, precum și a Ligii Campionilor, în ediția 1998-1999. Dunaujvaros a încheiat pe locul al patrulea campionatul precedent, cu 37 de puncte (18 victorii și un rezultat de egalitate în cele 26 de partide disputate), la 14 puncte distanță de campioana Ungariei și a Europei, Győri ETO.

Va fi o lună aglomerată pentru CSM Roman. În afara celor două partide din turul al doilea al Cupei EHF, echipa romașcană are programate, între 7 octombrie și 4 noiembrie, meciuri în campionat cu: AHCM Slobozia (deplasare, 7 octombrie), Dunărea Brăila (acasă, 21 octombrie – cel mai probabil, partida va fi reprogramată), Măgura Cisnădie (acasă, 28 octombrie), Rapid București (deplasare, 1 noiembrie) și Corona Brașov (acasă, 4 noiembrie). Pentru CSM Roman, următoarea partidă se va disputa miercuri, 13 septembrie, în deplasare, în fața campioanei CSM București, în ultima partidă a etapei a doua a Ligii Naționale.

În turul al doilea al cupei EHF urmează a intra și alte două echipe din România: Dunărea Brăila va întâlni învingătoarea dintre Kram Start Elblag (Polonia) și Byasen Handball Elite (Norvegia), iar HC Zalău pe cea dintre Ankara Yenimahalle BSK (Turcia) și OFN Ionias (Grecia).

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0