CSM Roman s-a calificat în semifinalele Cupei României

CSM Roman s-a calificat în semifinalele Cupei României

Dimensiune text

 

 

Echipa de handbal feminin CSM Roman s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins în sferturile de finală ale competiției formația Danubius Galați, manșă unică disputată miercuri după-amiază, 14 martie, începând cu ora 17, la Sala Sporturilor din Roman.

În fața unui meci decisiv, echipa romașcană a făcut unul dintre jocurile bune ale acestui sezon – chiar dacă în fața unui adversar mai slab cotat, care, însă, i-a pus destule probleme în meciul din retur din campionat, câștigat la limită de CSM Roman. În partida de miercuri, Danubius nu a putut ține pasul decât până în minutul 13 cu o echipă a gazdelor decisă să avanseze în competiție, când s-a înregistrat pentru ultima dată egalitate, la scorul de 7-7. De acolo, meciul a curs într-o singură direcție, iar după 16-13 la pauză în favoarea Romanului, finalul a adus o victorie clară pentru gazde, 25-19.

Au marcat pentru CSM Roman: Iovănescu – 7 goluri, Popa – 4, Boljevic – 4, Ana Maria Simion – 4, De Sousa – 4, Ferfolja – 2. Au punctat pentru Danubius Galați: Jovanovska – 7, Livrinikj – 5, Bleska – 4, Selever – 1, Safta – 1, Bokaric – 1. Lovituri de la 7 metri: 2 pentru CSM Roman, niciuna transformată; 4 pentru Danubius Galați, toate transformate. Eliminări de 2 minute: 4 pentru CSM Roman, 5 pentru Danubius Galați.

„A fost o victorie meritată, într-un sezon cu lucruri bune și mai puțin bune. Totuși, faptul că am reușit să intrăm în Final Four nu înseamnă deocamdată nimic. Dar, astăzi ne-am jucat șansa, mai avem încă o șansă, sperăm să evităm CSM București în semifinale și, apoi, să încercăm să salvăm un sezon care nu a fost chiar conform așteptărilor”, a afirmat după meci antrenorul principal al CSM Roman, Dumitru Muși.

CSM Roman va juca peste două săptămâni în faza următoare a Cupei României, turneu de tip Final Four (semifinale, finala mică și finala) care se va disputa în perioada 30 martie – 1 aprilie. În Final Four-ul Cupei României vor mai juca Dunărea Brăila (care a trecut marți în sferturi de CSM Bistrița, cu 28-25, la pauză 16-15), CSM București (care a învins miercuri în sferturi HC Zalău, cu 29-27, la pauză 14-17) și câștigătoarea partidei dintre Corona Brașov și HCM Râmnicu Vâlcea, care se va disputa joi seară, 15 martie.

Dacă, în urma tragerii la sorți, CSM Roman nu va fi nevoită să întâlnească CSM București în faza următoare, apoi va trece de adversara din semifinale și va disputa finala Cupei României împotriva campioanei, echipa romașcană va putea evolua și anul viitor în Cupa EHF.

Până la turneul semifinal al Cupei României, handbalul feminin intern românesc ia o pauză, pentru meciurile naționalei din preliminariile Campionatului European.

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0