CSM Roman, pentru a patra oară consecutiv în cupele europene

CSM Roman, pentru a patra oară consecutiv în cupele europene

Dimensiune text

 

Luni, 10 iulie, Federația Europeană de Handbal a făcut publice numele echipelor care vor participa, în ediția 2017-2018, în cea de-a doua competiție handbalistică europeană intercluburi, Cupa EHF. Între acestea se regăsește, pentru a patra oară consecutiv în cupele europene, și echipa CSM Roman. Formația romașcană beneficiază în acest an de un wildcard, așa cum a beneficiat, în sezonul trecut, CSM Ploiești.

La finalul sezonului anterior, CSM Roman s-a clasat pe locul al V-lea în campionatul Ligii Naționale și a ajuns până în sferturile Cupei României, clasări care nu i-au permis o calificare directă în cupele europene. Oficialii clubului romașcan au depus o cerere la forul european, pentru a primi un wildcard și a evolua în Cupa EHF, beneficiind și de coeficientul bun al României datorită rezultatelor foarte bune ale echipelor românești în Europa.

Astfel, CSM Roman va evolua în primul tur preliminar, pe 9/10 septembrie, respectiv 16/17 septembrie, tragerea la sorți urmând a avea loc marți, 18 iulie, acolo unde va avea ca posibili adversari echipe din: Grecia, Olanda, Italia, Portugalia, Belarus, Belgia, Kosovo, Bosnia, Cipru, Azerbaidjan, Elveția, Polonia sau Israel. Celelalte trei echipe românești participante în Cupa EHF urmează a intra în competiție în turul al II-lea preliminar – HC Zalău și Dunărea Brăila -, respectiv turul III preliminar – SCM Craiova.

În conferința săptămânală de la Primăria municipiului Roman, ce are loc în fiecare luni dimineață, primarul Lucian Micu a declarat că până la acea oră nu se aflase decizia Federației, dar că reunirea lotului de handbal CSM Roman va avea loc miercuri, 12 iulie, iar o zi mai târziu va fi organizată și o conferință pentru a prezenta ultimele achiziții și obiectivele pentru sezonul competițional 2017-2018.

„Am aflat cu bucurie, în această după-amiază, că CSM Roman a fost înscrisă pentru a participa în primul tur preliminar al Cupei EHF. Așteptăm să aflăm adversarul. Pentru acest sezon competițional am făcut câteva noi achiziții și ne dorim să menținem standardul ridicat pentru a obține măcar aceleași rezultate bune pe care le-am avut și în trecut și cu care i-am obișnuit pe suporteri. Vom oferi mai multe amănunte în zilele următoare”, a afirmat primarul municipiului Roman, Lucian Micu.

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Ca milogi ,hop si noi sa mai cheltuim banii cu mercenarele. Cati bani a luat Glibko anul trecut , pt locul cinci ? Dar Popescu,VadineanuTomescu ?Un raspuns din partea Dlui primar luni se poate ?