Prima paginăSport

CSM Roman dispută Supercupa României, sâmbătă, împotriva campioanei CSM Bucureşti

CSM Roman dispută Supercupa României, sâmbătă, împotriva campioanei CSM Bucureşti

Dimensiune text

 

CSM Roman lot 2016-2017Echipa de handbal feminin CSM Roman începe noul sezon competiţional sâmbătă, 3 septembrie. La Bucureşti, în Sala Polivalentă, handbalistele romaşcane întâlnesc campioana CSM Bucureşti, în Supercupa României.

Supercupa prilejuieşte întâlnirea campioanei şi a câştigătoarei Cupei României din sezonul precedent. De această dată, ambele trofee fiind adjudecate de CSM Bucureşti, în disputa de sâmbătă va evolua finalista Cupei. CSM Roman – HCM Roman, aşa cum s-a numit până în această vară – a avut un parcurs excelent în Cupa României în sezonul trecut, acolo unde a trecut, pe rând, de Danubius Galaţi (optimi, 33-13), de SCM Craiova (sferturi, 28-23) şi de Dunărea Brăila (Final 4, semifinale, 27-20). Calificarea în finala cu CSM Bucureşti a consfinţit, atunci, o nouă participare în cupele europene pentru echipa romaşcană. Cupa României a fost adjudecată de campioană, care a învins cu scorul de 32-24.

În Liga Naţională, în sezonul anterior, CSM Bucureşti a obţinut victorii în ambele partide, 30-19, la Bucureşti, în etapa a opta, şi 22-21, la Roman, în etapa a 21-a.

„Ne vom juca şansa până la capăt”

sigla CSM Roman handbalDin lotul din sezonul trecut, de la Roman au plecat Diana Druţu, Marinela Gherman, Andreea Dincu, Andreea Polocoşer şi Ionela Ciobanu. În această vară, la CSM Roman au ajuns Luciana Andreea Popescu (fostă Marin), Clara Vădineanu şi Nicoleta Rusu, iar tehnicianul macedonean Andon Boshkovski i-a luat loc antrenorului ultimelor trei sezoane, Florentin Pera. De asemenea, sigla clubului a fost modificată.

În perioada de pregătire, CSM Roman a disputat două turnee de pregătire, unul câştigat la Roman, Trofeul „Roman-Vodă Muşat” (20-21 august), în compania echipelor CSM Bistriţa, Corona Braşov şi Iuventa Michalovce (Slovacia), celălalt la Braşov (26-27 august), acolo unde s-a clasat pe locul secund, la egalitate de puncte cu echipa gazdă, Corona, turneu în care romaşcancele au mai întâlnit Dunărea Brăila şi Unirea Slobozia.

„Este, practic, primul joc oficial, deschiderea noului sezon competiţional. Ne dorim să facem o figură cât mai bună în Supercupă, să avem un joc cât mai precis, să reprezinte şi o ultimă verificare – oficială, de această dată -, înainte de meciurile care vor urma, cele din Liga Naţională. Ne dorim să realizăm o surpriză, însă suntem conştienţi de valoarea adversarului, pentru că întâlnim un adversar foarte valoros, care s-a întărit în această pauză competiţională şi, mai mult decât atât, este vorba şi despre câştigătoarea Champions League. Ne vom juca şansa până la capăt şi vom aborda partida la victorie, aşa cum am făcut-o şi aşa cum vom face în continuare la toate meciurile. Mai departe, nu putem să promitem decât un joc spectaculos, deschis oricărui rezultat”, a afirmat viceprimarul municipiului Roman, Lucian Micu.

CSM Bucureşti, în efectiv complet după olimpiadă

CSM BucurestiAflată în efectiv complet după venirea jucătoarelor care au participat la Jocurile Olimpice de la Rio (Aurelia Brădeanu, Paula Ungureanu, Oana Manea, Majda Mehmedovic, Isabelle Gullden, Linnea Torstensson, Carmen Martin, Camille Ayglon-Saurina, Gnonsiane Niombla), echipa CSM Bucureşti a disputat, miercuri după-amiază, în Sala Apollo din Capitală, un meci de verificare în compania formaţiei masculine de juniori a clubului. Cu toate că nu s-au menajat, băieţii, având o forţă mai mare, au fost atenţi să nu le accidenteze pe campioanele Europei. Totodată, pentru că forţa de aruncare a băieţilor este mai mare cele două formaţii au făcut schimb de portari – buturile echipei masculine au fost apărate, pe rând, de Paula Ungureanu, Jelena Grubisic şi Alina Iordache.

„Ne aşteaptă primul meci oficial al sezonului. Primul trofeu. Va fi un meci foarte tare, foarte motivant. Cu siguranţă că vor există mari emoţii. Suntem foarte multe jucătoare noi. N-avem decât trei antrenamente împreună. Însă, luate individual, cred că suntem valoroase. Și, cu timpul, vom face să funcţioneze absolut totul, ca o echipă. Îi aşteptăm pe fanii handbalului, ai CSM-ului, într-un număr cât mai mare la sală. Să fie alături de noi. Și le mulţumim din suflet pentru tot”, a afirmat Paula Ungureanu.

A doua participare în Supercupă pentru echipa din Roman

Partida de sâmbătă, care va începe la ora 17.00, va fi transmisă în direct de TVR1 şi TVR HD, precum şi pe internet, pe www.tvrplus.ro. Este a şasea ediţie a Supercupei României organizată de federaţie.

Pentru echipa din Roman este a doua participare în Supercupă, după cea disputată pe 26 august 2014 – în care ajunsese tot din postura de finalistă a Cupei României – meci pierdut în faţa HCM Baia Mare cu 25-22. Doar două echipe au câştigat trofeul de-a lungul istoriei (HCM Baia Mare, de trei ori) şi Oltchim Râmnicu Vâlcea (de două ori). În ediţia trecută a Supercupei, CSM Bucureşti a fost învinsă de HCM Baia Mare, scor 25-31.

Biletele de acces la meciurile din cadrul ediţiei 2016 a Supercupei României la handbal pot fi procurate de pe site-ul www.eventim.ro, iar sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 10.00, şi de la casele Sălii Polivalente din Bucureşti. După disputa dintre echipele feminine CSM Bucureşti şi CSM Roman, de la ora 21.00 va începe confruntarea din Supercupa la handbal masculin, dintre Dinamo şi CSM Bucureşti.

afis supercupa

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Succes Romanul,nu aveti ce pierde,jucati cum stiti voi la sacrificiu pt voi si pt noi,contribuiti la spectacol,expunerea media fiind maxima fata de anii precedenti.