Prima paginăSport

CSM Roman a câştigat ediţia 2016 a Trofeului „Roman Vodă Muşat”

CSM Roman a câştigat ediţia 2016 a Trofeului „Roman Vodă Muşat”

Dimensiune text

 

CSM Roman Turneul Roman Voda Musat 04Ca de fiecare dată în ultimii ani, în luna august, municipiul Roman este gazda turneului de pregătire dotat cu Trofeul „Roman Vodă Muşat” la handbal feminin. În acest an, ediţia a noua a turneului s-a desfăşurat în zilele de 20 şi 21 august, având câştigătoare echipa organizatoare, CSM Roman.

La Trofeul „Roman Vodă Muşat” 2016 au participat, alături de CSM Roman, echipele: Corona Braşov (locul al treilea în ultima ediţie de campionat şi participantă în Cupa EHF în acest an), CSM Bistriţa (nou promovată în Liga Naţională), Iuventa Michalovce Slovacia (campioana ultimului sezon din campionatul comun al Cehiei şi al Slovaciei).

În primul meci al turneului, sâmbătă, de la ora 10, Corona Braşov a trecut de Iuventa Michalovce cu scorul de 30-29, după ce la pauză tabela înregistra egalitate, 16-16.

Apoi, de la ora 12, CSM Roman a întâlnit nou-promovata CSM Bistriţa. Bistriţencele au dat o replică bună romaşcancelor, gazdele câştigând în final cu 30-27, după ce, la finalul primelor treizeci de minute, CSM Roman avea avantaj minim, 16-15. Au punctat pentru CSM Roman: Iuganu – 7, Marin – 6, Tošković – 4, Cîlici – 3, Stoleru – 3, Agrigoroaei – 3, Chitacu – 2, Vartic – 1, Tomescu – 1.

În cea de a doua sesiune de meciuri a zilei de sâmbătă, de la ora 17.00, CSM Bistriţa a învins, oarecum surprinzător, Corona Braşov, cu scorul de 25-24, după ce la pauză scorul era favorabil tot bistriţencelor, 15-12. Apoi, de la ora 18.45, a avut loc prezentarea oficială a lotului CSM Roman pentru acest sezon competiţional şi a noului antrenor al echipei romaşcane, macedoneanul Andon Boshkovski.

CSM Roman lot 2016-2017

De la ora 19.00, CSM Roman a întâlnit echipa slovacă Iuventa Michalovce, romaşcancele adjudecându-şi întâlnirea cu un categoric 30-21 (14-9). Au marcat pentru CSM Roman: Glibko – 7, Tošković – 5, Iuganu – 4, Marin – 4, Chitacu – 2, Agrigoroaei – 2, Rusu – 2, Tomescu – 2, Cîlici – 1, Stoleru – 1.

Duminică, 21 august, de la ora 10, slovacele au obţinut singura victorie din cadrul acestui turneu, trecând de CSM Bistriţa cu 27-23 (17-9).

De la ora 12 s-a disputat ultimul meci al turneului, care a stabilit şi câştigătoarea trofeului. CSM Roman a trecut mai clar decât se aştepta de Corona Braşov, 26-21, la pauză 13-9 în favoarea romaşcancelor. Au înscris pentru CSM Roman: Stoleru – 4, Tošković – 4, Chitacu – 2, Vartic – 1, Cîlici – 1, Iuganu – 1, Marin – 1, Agrigoroaei – 1, Tomescu – 1, recitalul zilei aparţinându-i Irynei Glibko, cu zece reuşite, ea fiind desemnată şi golgheterul turneului.

La final, oficialii romaşcani au oferit trofeele competiţiei echipelor participante, handbalistele romaşcance fiind premiate şi felicitate de primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu.

Clasamentul final al celei de noua ediţii a Trofeului „Roman Vodă Muşat”:
1. CSM Roman
2. Corona Braşov
3. Iuventa Michalovce
4. CSM Bistriţa

„Sunt mulţumit de cum merg lucrurile în cadrul CSM Roman”

Andon Boshkovski antrenor

Andon Boshkovski

„După cele câteva săptămâni de când antrenez la Roman, nu am decât cuvinte bune despre ceea ce am văzut la acest club. Îmi doresc ca, la conducerea acestei echipe, să ajungem la un alt nivel. Sunt jucătoare bune aici, mai sunt doar câteva lucruri de modificat conform filosofiei mele de joc. De exemplu, la acest ultim meci din cadrul turneului, împotriva Coronei Braşov, am văzut un lucru – pe care, de altfel, îl au mai toate echipele din România: după 50 de minute, atunci când conduceam la o diferenţă mai mare şi câştigătoarea era ca şi stabilită, fetele au lăsat-o mai moale. Ei bine, eu îmi doresc să schimbăm această mentalitate, să menţinem aceeaşi intensitate de joc pe parcursul întregii partide. Dar pot să spun că, după această lună, sunt mulţumit de cum merg lucrurile în cadrul CSM Roman”, a declarat, la finalul turneului, noul antrenor al echipei romaşcane, Andon Boshkovski.

„Există premisele unui bun început de campionat”

„Consider că, în primul rând din punct de vedere organizatoric, a fost un turneu reuşit. Iată că am reuşit din nou să avem o participare internaţională, un turneu de mare valoare din punctul de vedere al echipelor prezente la Roman. Din punct de vedere sportiv, suntem foarte bucuroşi că am reuşit trei meciuri bune, în care să câştigăm, să câştigăm şi acest turneu, ceea ce ne oferă premisele unui bun început de campionat. Sigur, suntem încă la început în ceea ce priveşte pregătirea jocurilor oficiale, este abia al treilea joc de pregătire mai puternic – chiar la meciul cu CSM Bistriţa am început un pic mai timid, s-a cunoscut atunci lipsa jocurilor -, dar, pe măsură ce am evoluat în cadrul acestui turneu, am crescut de la un joc la altul. Sperăm ca şi turneul de pregătire de săptămâna viitoare de la Braşov, la care vom participa, să fie edificator în ceea ce priveşte un prim «7» al echipei noastre şi care să ne ofere un start de campionat cât mai bun”, a afirmat viceprimarul Lucian Micu.

Primul meci oficial al sezonului pentru echipa romaşcană se va disputa pe 4 septembrie, când CSM Roman va întâlni campioana CSM Bucureşti, în Supercupa României. Noul campionat ia startul pe 11 septembrie, CSM Roman urmând a evolua în prima etapă în deplasare, la Unirea Slobozia.

CSM Roman Turneul Roman Voda Musat 01

CSM Roman Turneul Roman Voda Musat 02

CSM Roman Turneul Roman Voda Musat 03

CSM Roman Turneul Roman Voda Musat 05

CSM Roman Turneul Roman Voda Musat 06

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Echipa a ajuns la o maturitate incurajatoare, datorita. Si Medici de varsta de 28 ani, dar numai jocurile oficiale aunt cele ce dau valoare echipei. To ate echipele sunt pregatite, combative, chair si spectatorii nostri evoluiaza, au stiinta jocului, iar prezenta doamnelor in tribuna e de salutat. P.s. Atentie la crainicul referent, nu stim cine l ghideaza, poate cineva din opozitie, dar da gres prin excesele extra handbal. Noi stim ce merite are primarul, I l apreciem pt ce a facut si proiecte viitoare indraznete, dar elogiile la microfon in spatial public reprezinta infractiune pt beneficiar, DNA sa sesizat in astfel de cazuri pt foloase necuvenite. Ar fi pacat, lasati ca initiative sa vina din multime, nu de la microfon. Noi tines la primarul nostru!