Prima paginăSanatate

Croitoria: despre postura incorectă şi afecţiunile produse de aceasta

Croitoria: despre postura incorectă şi afecţiunile produse de aceasta

Dimensiune text

 

neokinetik - croitoria„Croitoria este una dintre cele mai practicate meserii în municipiul Roman. Se apropie foarte mult, din punct de vedere al posturii, de cea a tânărului care petrece ore în şir în faţa calculatorului. Diferenţa pe care o face postura în faţa calculatorului este autocorectarea la nivel suboccipital, compensând înclinarea gâtului spre înainte cu ridicarea bărbiei şi orizontalizarea privirii, creând o compresie posterioară la nivelul discurilor intervertebrale.

În cazul croitoriei, avem de-a face cu aplecarea gâtului spre înainte şi coborârea bărbiei spre torace, adică coborârea privirii spre pământ. Această postură, determină o „ştergere” a curburii cervicale şi, în mod automat, atrage după sine o compresie anterioară la nivelul discurilor intervertebrale. Atenţia care trebuie acordată materialului lucrat la maşina de cusut implică şi poziţia membrelor superioare, respectiv a articulaţiei umărului. Toate acestea adunate: gâtul înclinat spre înainte cu privirea coborâtă, lucrul îndelungat cu membrele superioare şi umerii aplecaţi, ne determină durerile de cervicală sau CERVICALGIILE.

Acestea afectează 18% din populaţie, iar frecvenţa lor creşte odată cu vârsta şi pot provoca inclusiv degete amorţite şi senzaţia de arsură în palmă.

Există numeroase modalităţi de a-ţi „conserva” sănătatea, recomandat ar fi să urmezi următoarele sugestii:

 1. Un cunoscut proverb spune: „Pauzele mici şi dese, cheia marilor succese!”. Mai adăugăm şi scurtele exerciţii pentru a evita senzaţia de amorţeală.
 2. Menţine o poziţie neutră/dreaptă la nivelul articulaţiei pumnului.
 3. Îmbunătăţeşte-ţi postura.
 4. Cere sfatul specialistului kinetoterapeut, dacă durerile continuă să existe”.

Andreea Broască, specialist kinetoterapeut NeoKINETIC (str. Cuza Vodă, bl. 6A, Roman, Neamţ, tel. 0333 108 388)
Studii: Kinetoterapie în afecţiunile aparatului locomotor (Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, promoţia 2014)
Kinetoterapie şi motricitate specială (Universitatea „Al. I. Cuza”, Iaşi, promoţia 2012)

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • Mda..cata grija pt croitorese.Apropo, domnita asta kinetoterapeut nu a avut si ea 200-300 lei pt o reclama ca lumea?
  ?

  • Claudia Matei 4 ani

   Buna ziua,
   Am aprobat acest comentariu, desi este nu doar rautacios, dar aduce atingeri imaginii unui colaborator, dar am facut-o in spiritul campaniilor pe care Ziarul le-a initiat. Am dat posibilitatea cititorilor nostri, prin campania (gratuita) Va dam la ziar! sa promoveze orice afacere locala. Andreea Broasca este partener al Ziarului, asa cum, cat de curand, veti vedea ca vom avea noi parteneri, pe alte domenii. Am considerat ca orice sfat din partea cititorilor nostri este binevenit. Multumim de intelegere si incredere! Nu totul este despre bani!