Criză acută de medici la Radiologie şi Oncologie

Dimensiune text

Pensionarea unor medici pune sub semnul întrebării funcționarea celor două secții. Spitalul de urgențe nu poate funcționa fără medici radiologi.

Secţia de Radiologie, din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, intră în criză, întrucât în luna mai va ieşi la pensie medicul Rolland Gheorghiu, iar medicul Mihai Dănuţ Lichiardopol şi-a anunţat dorinţa de a înceta colaborarea cu Spitalul Roman începând cu data de 1 iulie a acestui an. Prin pensionarea  medicului Catinca Manea, nu mai este medic radiolog nici în Policlinică.

„Suntem puşi în situaţia de a face demersuri de maximă urgenţă la toate instituţiile competente, chiar dacă nu putem face angajări, pentru că problema este foarte gravă. Având în vedere că rămânem doar cu trei medici radiologi din luna mai, şi cu doi în iulie, nu putem asigura nici gărzile, nici continuitatea secţiei. Acestor doi colegi care rămân se adaugă medicul Oana Onu, care, însă, nu este obligată să facă gărzi. Am făcut demersuri către Consiliul Local, către Direcţia de Sănătate Publică şi am făcut un memoriu către Ministerul Sănătăţii, în care am specificat că este o situaţia mai mult decât excepţională şi urgentă şi suntem puşi în situaţia de a întrerupe activitatea secţiei. Activitatea de radiologie este strict legată de urgenţe şi nu ne putem permite să fim Spital de Urgenţă fără a avea radiologie. Sperăm să obţinem avizul ministerului de a scoate la concurs două posturi de Radiologie şi unul pe Oncologie, întrucât şi acolo există o problemă, având în vedere că singurul medic de acolo, doamna doctor Dorina Luchian, deja este pensionară”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al spitalului.COMENTARII

WORDPRESS: 0