Criticul literar Doris Mironescu a primit premiul pentru debut

Criticul literar Doris Mironescu din Roman a primit premiul de debut acordat de Uniunea Scriitorilor din România (USR), filiala Iași, la gala premiilor din literatura ieșeană.

 

 

Cartea „Viața lui M. Blecher – Împotriva biografiei”, scrisă de Doris Mironescu, a concurat la secțiunea «critică și istorie literară». „Este un premiu foarte valoros pentru mine și o mare onoare, deoarece este acordat pentru debutul meu în critica și istoria literară. Având în vedere faptul că lucrarea este premiată tocmai pentru viața lui Blecher, mi-aș dori să îi dedic acestuia premiul”, a declarat Doris Mironescu.

Din cele 54 de titluri evaluate de juriul format din Vasile Spiridon, Nicolae Panaite, Marius Chelaru, Adi Cristi și Nicolae Corlat, lucrarea „Eminescu și enigmele Caietului vienez”, semnată de Cristian Livescu, din Piatra Neamț, a primit un premiu la categoria «istorie literară». Scriitorul neamțean Adrian Alui Gheorghe a primit premiul „Restitutio”, o noutate a acestei ediții, pentru publicarea postumă a poeziilor scrise de Aurel Dumitrașcu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0