Crimă oribilă la Roman: bărbat tranşat în bucăți, aruncat la tomberon

Dimensiune text

Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ anchetează circumstanţele în care a murit un bărbat din Roman. Organele de anchetă s-au sesizat după ce poliţiştii din Târgu Frumos au descoperit, noaptea trecută, într-un tomberon, trei saci menajeri în care se aflau părţi secţionate din trupul bărbatului. Capul bărbatului a fost descoperit, ulterior, la locuinţa familiei, din Roman. Pentru că în garsonieră nu au fost descoperite urme de sânge, anchetatorii trebuie să stabilească acum unde a fost comisă crima.

Părţi din trupul unui bărbat din Roman, Gheorghe Zaharia, în vârstă de 69 de ani, au fost găsite într-un tomberon, la Târgu Frumos. Descoperirea a avut loc în noaptea de luni spre marţi, 14 spre 15 septembrie, iar autorităţile au fost anunţate de un taximetrist din Târgu Frumos căruia i s-a părut suspect ca o femeie străină să meargă, la două noaptea, cu trei saci menajeri după ea, după ce coborâse dintr-un autocar. Femeia era chiar soţia victimei, Ana Zaharia, în vârstă de 64 de ani.

Ea a fost surprinsă de camerele de luat vederi de la o benzinărie din Roman, urcând cu trei saci într-un autocar spre Iaşi la ora 00.55, în noaptea de luni spre marţi. Aceasta a ajuns în jurul orei 01.30 în oraşul Târgu Frumos, luând apoi un taxi din locul în care a lăsat-o autocarul spre piaţă. Taximetristul, simţind un miros ciudat, a anunţat o patrulă a Poliţiei Locale. La solicitarea poliţiştilor, femeia a desfăcut sacii, iar acolo au fost găsite bucăţi din trunchiul unui bărbat, fără cap, fără organe interne şi fără organe genitale. Au fost alertaţi criminaliştii ieşeni şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

„Femeia care a adus sacii la tomberon a fost găsită la faţa locului. De la aceasta s-a aflat că este din Roman şi că este căsătorită, iar colegii mei au mers acasă la ea, la Roman, acolo unde a fost găsit un cap de bărbat. După aceasta, noi ne-am retras, cazul fiind predat colegilor din judeţul Neamţ”, a afirmat Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Parchetul urmăreşte mai multe piste

Garsoniera familiei Zaharia de pe strada Mihai Viteazu

Garsoniera familiei Zaharia de pe strada Mihai Viteazu

Deocamdată nu se ştie dacă soţia victimei este cea care a comis crima.

„Ne aflăm în faza preliminară, de strângere de probe. De la locuinţa din Roman a fost ridicat capul bărbatului. La acest moment a început urmărirea penală in rem, adică împotriva faptei. Soţia bărbatului decedat nu a fost pusă sub acuzare, deoarece urmărim mai multe piste”, a afirmat procurorul Stelian Olteanu, şeful Secţiei Penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Garsoniera în care locuiau cei doi este considerată de vecini un adevărat coş de gunoi, în casă fiind aduse de cei doi tot felul de deşeuri. Acolo a fost descoperit, într-o găleată de plastic ţinută într-o debara, fostă baie, capul bărbatului, care era învelit într-o pungă din plastic şi în hârtie de ziar. Capul a fost trimis la Iaşi, la Institutul de Medicină Legală, pentru autopsie. În locuinţă nu au fost găsite organele interne ale bărbatului, anchetatorii verificând canalele şi tomberoanele din preajma locuinţei.

Procurorii nemţeni aşteaptă acum nu doar dosarul de la colegii din Iaşi, ci şi primele concluzii ale medicilor legişti, pentru a afla cum a murit bărbatul şi cum a fost tranşat, întrucât în garsonieră nu au fost găsite urme de sânge.

Încă nu se ştie unde a fost comisă crima

Oamenii din blocul de pe strada Mihai Viteazu în care locuiau cei doi sunt şocaţi de cele întâmplate. „Era o familie retrasă. El era colonel în armată, acum retras la pensie, iar ea a fost profesoară de geografie. Nu pot să-mi imaginez cum s-a întâmplat aşa ceva”, a spus o localnică. Un alt vecin este de părere că femeia ar fi fost ajutată: „Este o femeie mică de statură şi nu e voinică, nu cred că a avut atâta putere încât să facă totul de una singură. Cred că a fost ajutată”.

Criminaliştii nu au cercetat doar locuinţa de pe strada Mihai Viteazu, ci şi o altă locuinţă a femeii, din comuna Horia, dar nici acolo nu au fost găsite urme de sânge. Oamenii din comună spun că femeia era o petiţionară cunoscută de autorităţile locale, făcând mereu plângeri şi reclamaţii împotriva Primăriei şi a funcţionarilor.COMENTARII

WORDPRESS: 0