Creştinii catolici au intrat în postul Crăciunului

Dimensiune text

În acest sfârşit de săptămână, creştinii romano-catolici au intrat în postul Crăciunului, numit Advent. Postul Adventului este un timp de pregătire a venirii Mântuitorului.

La intrarea în postul Crăciunului, se binecuvântează coroana de Advent, care este confecţionată din brad, simbol al vieţii fără de sfârşit şi al speranţei, în formă de cerc, semn al veşniciei şi al unităţii, şi pe care se aşează patru lumânări, semnificând cele patru săptămâni ale timpului Adventului şi care se aprind pe rând, în fiecare sâmbătă seara, la liturghie. Pentru ornamentarea coroanei se folosesc benzi de pânză roşie sau violet: roşul sau roz – simbolul iubirii lui Isus care devine om; violet – semn al pocăinţei şi al convertirii pentru a pregăti creştinii pentru venirea sa.

În perioada Adventului, creştinii catolici sunt invitaţi să participe la sacramentele Spovezii şi ale Împărtăşaniei, pentru ca venirea lui Cristos să fie în suflet.

Adventul nu este o perioadă de post sever, este un post al bucuriei, al aşteptării. Totuşi, până la Crăciun nu se celebrează cununii şi nu se ţin petreceri şi este recomandat creştinilor, pe cât posibil, să se abţină de la mâncările de frupt şi să nu mănânce carne vinerea.COMENTARII

WORDPRESS: 0