Prima paginăEconomie

Crescătorii de animale pot lua credite cu adeverință de la APIA

Dimensiune text

Suma cuvenită pentru beneficiarii de ajutoare naţionale tranzitorii, în sector zootehnic, este de 300 de lei/cap de animal.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru fermierii care intenţionează să acceseze credite, în vederea finanţării activităţilor curente, de la băncile care au încheiat convenţii cu instituţia. Creditele oferă producătorilor agricoli posibilitatea utilizării de resurse financiare necesare până la efectuarea, de către APIA, a plăţii primelor pe exploataţie şi pe cap de animal la care sunt îndreptăţiţi, potrivit prevederilor legale.

Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) garantează creditele acordate de bănci fermierilor.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă de înregistrare a fermierului prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru ajutoarele naţionale tranzitorii, la specia bovine, pentru anul 2014 şi că s-au efectuat verificările privind datele din cererea de solicitare a acestui sprijin financiar, sector zootehnic, până la data emiterii adeverinţei, conform reglementărilor în vigoare.

Totodată, în adeverinţă se precizează că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată până la data emiterii adeverinţei şi că acesta a ataşat la cerere toate documentele cerute de legislaţie. Suma cuvenită pentru beneficiarii de ajutoare naţionale tranzitorii, în sector zootehnic, este de 300 de lei/cap de animal.

COMENTARII

WORDPRESS: 0