Prima paginăEconomie

Credite avantajoase pentru fermieri

Dimensiune text

APIA Neamț reamintește beneficiarilor schemei de plată unică pe suprafață că eliberează adeverințe pentru cei care intenționează să acceseze credite, pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, de la băncile care au încheiat convenții cu Agenția.

 

Pînă la această dată, APIA a încheiat convenții cu BRD Groupe Société Générale, CEC Bank, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, Banca UniCredit Țiriac Bank, Banca Carpatica, Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP, OTP Bank România, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România, Bancpost, Procredit Bank și Piraeus Bank Romania. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor în cadrul acestui tip de convenție.

La solicitarea scrisă a fermierului la centrul unde a depus cererea în Campania SAPS 2012, APIA va elibera o adeverință prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru Schema unică de plată pe suprafață (SAPS) pentru anul 2012 și că s-au efectuat controalele și verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, conform reglementărilor în vigoare. Nu pot beneficia de această adeverință fermierii selectați la controlul pe teren și cei care au debite la APIA. De asemenea, în adeverință se va menționa suprafața determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS și faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum și că îndeplinește condițiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislația în vigoare. „Valoarea creditului va fi de pînă la 90% din suma cuvenită din SAPS. Recomandarea pe care o adresăm potențialilor beneficiari interesați este să își aleagă creditorul numai după un studiu atent al condițiilor de creditare impuse de fiecare bancă, pentru a beneficia de condițiile de creditare cele mai avantajoase și care se potrivesc cel mai bine profilului exploatației lor„, a afirmat Fănică Ambrosă, director executiv adjunct al APIA Neamț.

Pînă la data de 6 august, APIA Neamț a eliberat 32 de adeverințe, pentru o suprafață de 2.360,83 hectare.

COMENTARII

WORDPRESS: 0