Cosmetice cu suspiciuni de contrafacere, confiscate de polițiști la Săbăoani

Cosmetice cu suspiciuni de contrafacere, confiscate de polițiști la Săbăoani

Dimensiune text

 

 

Miercuri, 27 februarie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat, pe raza localității Săbăoani, un bărbat de 43 de ani, din Iași, care deținea, în vederea comercializării, produse cosmetice susceptibile a fi contrafăcute.

Conform IPJ Neamț, întrucât nu au fost identificate contracte de licenţă cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate, peste 70 de produse cosmetice, în valoare de 3.000 de lei, au fost ridicate de polițiști în vederea indisponibilizării. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de  punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

„Aducem în atenție opiniei publice faptul că, în conformitate cu articolul 90, litera b), din Legea 84/1998 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 50.000 la 150.000 de lei, punerea fără drept în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Acțiunile polițiștilor vor continua, în contextul în care prevenirea și combaterea evaziunii fiscale reprezintă o preocupare constantă a Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț”, precizează reprezentanții Poliției Neamț.

Foto: IPJ Neamț

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0