Corul „Laudamus” va reprezenta Arhiepiscopia Romanului și Bacăului în Belarus

Corul „Laudamus” va reprezenta Arhiepiscopia Romanului și Bacăului în Belarus

Dimensiune text

 

 

În perioada 20 – 25 februarie, corul „Laudamus” al Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman va participa la un festival internațional de muzică religioasă corală la Grodno, în Republica Belarus, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Invitația a fost adresată instituției de învățământ seminarial din luna noiembrie a anului precedent, iar corul, dirijat de profesor Gheorghe Gozar, s-a pregătit pentru acest eveniment, la care tinerii seminariști romașcani își vor reprezenta țara, dar și școala teologică românească, într-un context academic internațional.

„Festivalul Kolozhky Blagovest 2019 constituie un eveniment pe parcursul căruia tinerii interpreți de muzică religioasă își pot extinde orizontul, întâlnind coruri din toată lumea. De altfel, corul seminariștilor romașcani a mai participat la un eveniment similar, în urmă cu zece ani, tot în Republica Belarus, de unde s-a întors cu distincția supremă, Diploma Laureata. Așa precum odinioară ierarhul nepereche al Romanului, Melchisedec Ștefănescu, a găsit în mistica pravoslavnică inspirație și cunoaștere, năzuim că seminariștii noștri vor avea prilejul de a găsi merinde duhovnicești educative într-o astfel de experiență, în care, pe lângă exercițiul doxologic ce aduce împlinire, participând, ai o binecuvântată ocazie de a cunoaște alți semeni aducători de slavă Tatălui Ceresc prin intermediul muzicii. De altfel, muzica religioasă intonată într-un cor polifonic reprezintă o veritabilă mostră de eclesiologie practică.

Membrii corului Laudamus aduc mulțumiri Înaltpreasfințitului Ioachim pentru binecuvântarea acordată pentru această participare, precum și mecenaților ce au făcut posibilă această lecție de muzică și de viață. Tuturor le adresăm calde mulțumiri și smerită metanie pentru încrederea investită în proiectul nostru educațional”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0