Prima paginăSocial

Corpul B al Școlii „Vasile Alecsandri” va fi modernizat

Corpul B al Școlii „Vasile Alecsandri” va fi modernizat

Dimensiune text

 

 

Vești bune pentru cadrele didactice și elevii care aparțin de Școala „Vasile Alecsandri”, acolo unde, pe viitor, se intenționează a se demara un proiect de modernizare și a clădirii vechi a instituției – „școala veche”. Autoritățile locale spun că vor ca din împrumutul bancar ce va fi contractat să asigure finanțarea cheltuielilor necesare reabilitării imobilului, iar consilierii locali au și aprobat acest lucru în ședința de joi, 29 martie.

„Clădirea veche a școlii Vasile Alecsandri necesită lucrări de modernizare care să o aducă la nivelul cerințelor actuale ale procesului de învățământ. Sunt necesare atât lucrări de arhitectură, de refaceri ale instalațiilor, cât și la unele elemente structurale. Totodată, se va avea în vedere și asigurarea unor noi dotări cu mobilier, material didactic și aparatură”, se arată în proiectul de hotărâre pe care toți cei 21 de consilieri locali l-au aprobat, decizând practic ca din împrumutul bancar să fie asigurată suma de 1.964.997,0 lei necesară modernizării clădirii.

În același timp, pentru a oferi siguranță elevilor la trecerea dinspre corpul nou de clădiri spre cel vechi, autoritățile locale iau în considerare și montarea unei bariere suplimentare pe strada C.A. Rosetti, dinspre Poliție – acolo unde acum sunt amplasați doar stâlpi de blocare a accesului -, la fel cum este bariera de la intersecția cu strada Tineretului.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0