Prima paginăEducatie

Corpul B al Școlii Cotu Vameș, în conservare

Dimensiune text

Corpul B al Școlii Cotu Vameș a fost reabilitat printr-un proiect finanțat de Banca Mondială. Reabilitarea clădirii a costat 1.200.000 lei.

 

 

Dacă autoritățile locale nu vor găsi resursele financiare necesare pentru introducerea utilităților, darea în folosință a corpului vechi al Școlii Cotu-Vameș va fi amânată pentru anul școlar viitor. Deși lucrările de reabilitare la vechiul corp al Școlii Cotu Vameș, comuna Horia, s-au finalizat în această vară, introducerea utilităților, aflată în atribuția autorităților locale ca parte de cofinanțare a proiectului, este amânată. Motivul întârzierii lucrărilor de introducere a utilităților este pus pe seama lipsei fondurilor.

„Clădirea trebuie racordată la rețeaua de alimentare cu apă, la canalizare și la rețeaua de curent electric. Conform proiectului, în clădire se vor monta două centrale termice. Nu pot aprecia când vor fi finalizate aceste lucrări, deoarece domnul primar spune că în bugetul local nu există suma necesară și că numai o rectificare bugetară ar putea rezolva problema. Introducerea utilităților reprezintă o urgență pentru școala noastră, deoarece în clădire avem sala de sport, pe care nu o putem folosi”, a precizat profesoara Maria Palade, directorul Școlii Cotu-Vameș.

În aceeași situație se află și noul corp de clădire al Școlii Horia, unde, tot din lipsă de fonduri, utilitățile nu au fost introduse.

COMENTARII

WORDPRESS: 0