Prima paginăSocialEducatie

Corpul B al CNRV poate fi salvat de oamenii politici

Dimensiune text

Ministrul Educaţiei este solicitat de politicienii locali să finanţeze lucrările de reabilitare a clădirii monument.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Culiţă Tărâţă,  primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu şi senatorul Ioan Chelaru au discutat despre posibilităţi de finanţare pentru corpul B al Colegiului Naţional „Roman Vodă” (CNRV). După ce pe parcursul vacanţei au fost analizate mai multe soluţii, senatorul Ioan Chelaru a propus ca vizita ministrului Educaţiei la Roman să fie ocazia soluţionării problemei reabilitării clădirii monument: „Am discutat cu primarul Leoreanu şi i-am promis că-l voi invita pe ministrul Educaţiei la Roman pentru a vedea clădirea şi a oferi soluţii concrete”. Urgenţa de a pregăti şcoala pentru un nou început a devansat întâlnirea. „Se apropie începutul noului an şcolar şi primarul Leoreanu a venit să-mi ceară sprijinul cu privire la corpul B de la CNRV, care trebuie consolidat. Am discutat cu dumnealui pe această temă şi am sunat şi la Ministerul Educaţiei, pentru a stabili o întâlnire cu domnul ministrul Remus Pricopie. Miercuri dimineaţă voi fi la domnul ministru şi îi voi prezenta situaţia acelui imobil”, a afirmat Culiţă Tărâţă, preşedintele CJ Neamţ.corp b

Pentru consolidarea clădirii este nevoie de aproximativ 750.000 de lei, sumă mult prea mare pentru bugetul local. „Eu am înmânat documentaţia aferentă domnului preşedinte Tărâţă, aceasta urmând a fi prezentată domnului ministru. Pentru finalizarea lucrărilor este nevoie de 744.000 de lei, o sumă mare pentru noi, dar nu foarte mare pentru un minister”, a precizat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Primele lucrări la corpul B de la CNRV au avut loc în anul 2008. Atunci, Ministerul Educaţiei a aprobat proiectul de consolidare a clădirii, suma alocată lucrării fiind de 1.000.000 de lei, fără TVA. Din lucrările de amploare – care implicau realizarea unei structuri spaţiale în interiorul clădirii, care să se lege de structura veche – s-au realizat aproximativ 70%. S-a plătit doar 50% dintre acestea, după care, în 2011, s-au oprit definitiv şi lucrările, şi finanţarea. Între timp, Consiliul Local a aprobat sume pe măsura bugetului oraşului, dar prea mici pentru înaintarea lucrărilor, ultima alocare, de 50.000 de lei, fiind făcută în primăvara acestui an.

COMENTARII

WORDPRESS: 6
 • Emilia D. 7 ani

  Dl.primar trebuia sa prezinte solicitarea financiara respectiva dnei pe care s-a straduit si a reusit sa o faca deputat!

  • Amelie 7 ani

   Ai mare dreptate. Dumneaei imparte mai mult zambete si culege prea multe laude pentru cat face pt. oras. Acum de ce nu se implica????

 • liviu 7 ani

  Si deputatul de Roman, care construia cruci luminiscente unde e?

 • hentz 7 ani

  daca se implica o persoana amintita in articol … e clar, putem baga copii sa invete in corturi. Ghiciti care e 🙂 🙁

 • marius 7 ani

  Dna deputat cu pricina unde e?

 • ion 7 ani

  Corpul B este in starea asta (si) datorita oamenilor politici!