Corpul B al CNRV ar putea deveni Liceul „Sturdza-Cantacuzino”

Corpul B al CNRV ar putea deveni Liceul „Sturdza-Cantacuzino”

Dimensiune text

 

CNRV Corp BConducerea Colegiului Naţional „Roman-Vodă” (CNRV) şi cea a Primăriei Roman încearcă găsirea unor soluţii pentru dotarea cu mobilier a corpului B al instituţiei de învăţământ, imobil consolidat şi reabilitat după mai bine de 15 ani de aşteptări.

Odată cu finalizarea lucrărilor, cele aproape 25 de săli de clasă pot fi funcţionale doar dacă vor avea şi mobilierul necesar elevilor şi cadrelor didactice. Conducerea CNRV a deschis un cont în care doritorii pot să participe la dotarea noului imobil: RO44TREZ49221E330500XXXX . Conducerea Primăriei Roman spune că în aproximativ 15-20 de săli de clasă există mobilier bun şi există varianta optimistă în care tot imobilul să fie pregătit pentru începerea noului an şcolar. Administraţia locală ia în considerare, pe viitor, ca acest corp de clădire să preia, din nou, numele de Liceul „Sturdza Cantacuzino”, dar asta înseamnă o nouă instituţie de învăţământ, separat de CNRV, iar pentru asta trebuie analizat, pe termen lung, interesul şi numărul elevilor ce pot învăţa aici.

Clădirea a fost ridicată între 1921 şi 1923 de prinţesele Maria Sturdza şi Ecaterina Cantacuzino, fiind cunoscut şi ca Liceul de fete „Sturdza-Cantacuzino”.

 

foto: CNRV / facebook.com / prof. Florin MoldovanuCOMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Scolile din Roman s-au unit si ei vorbesc de impartirea liceului in doua. Exista justificare financiara? Nu vreti sa faceti si impartirea in scoala de fete si de baieti? Nu ne mai prostiti cu interesul elevilor. Sunt interese mai mari probabil. Incercati sa creati posturi noi de directori si profesori pentru membrii de partid?