Cordunul renunță la ApaServ. Deocamdată

Cordunul renunță la ApaServ. Deocamdată

Primăriile, datoare către ApaServ
Rezervor suplimentar pentru apa romaşcanilor
PayPoint și aplicaţii smartphone pentru clienţii ApaServ

 

Adrian-Ciobanu-primar-Cordun

Adrian Ciobanu, primarul comunei Cordun

Comuna Cordun renunță la contractul cu ApaServ, solicitând ieșirea din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “AQUA NEAMŢ”.

Comuna Cordun încearcă de mai bine de doi ani să se alinieze unor condiții cât mai bune de trai și care presupun inclusiv asigurarea canalizării. Decizia ieșirii din ADI Aqua Neamț s-a făcut în luna mai a acestui an, însă actualul primar spune că nu este o hotărâre definitivă și se poate reveni asupra ei. Totul depinde de cât de repede se vor mișca lucrurile pentru accesarea de proiecte europene și legarea comunei la un sistem de canalizare.

“Demersurile s-au făcut dinainte de a fi eu primar și vizau intrarea într-un parteneriat cu ApaVital din Iași. Luăm în considerare și varianta împărțirii comunei, dar e un subiect prea important pentru a-l analiza în așa scurt timp. Vom vedea, în principiu pentru Pildești există premisele realizării unei canalizări care să fie conectată la Gherăești, comună care are contract cu ApaVital. Am purtat discuții cu cei de la ApaServ și luăm în considerare legarea Cordunului la canalizarea Romanului, dar, repet, nu sunt lucruri pe care le-am stabilit clar, important este că avem opțiuni”, a declarat Adrian Ciobanu, edilul comunei Cordun.

Solicitarea de ieșire a comunei din ADI Aqua Neamț trebuie votată de fiecare localitate care face parte din acest for, dar, în același timp, se poate și reveni asupra acestei decizii.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!