Copilul găsit în Parc a fost botezat

Dimensiune text

Pruncul a ajuns la o familie care-şi dorea de mai mult timp un copil. Naşii lui au fost Laurenţiu şi Anca Leoreanu.

Copilul abandonat de mamă în Parcul municipal Roman, pe o bancă, a fost creştinat la sfârşitul săptămânii trecute. Povestea lui Marius-Constantin a început pe 21 iulie, când a fost găsit pe o bancă din Parcul Municipal, de o tânără. Imediat după ce au fost anunţate autorităţile, Marius a fost dus la spital. Medicii au constatat că pruncul de 2.650 de grame avea două săptămâni de la naştere. Cu o stare generală bună, micuţul a stat, o vreme, sub supravegherea medicilor de la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, apoi a ajuns în sânul unei familii cu suflet mare.

„Am citit povestea la voi în ziar şi m-a impresionat foarte mult. Am simţit nevoia să ajut şi m-am dus la Direcţia pentru Protecţia Copilului. L-am văzut şi m-am îndrăgostit pe loc de el. Aşa a vrut Dumnezeu şi mă bucur foarte mult că Marius a ajuns în familia noastră”, a spus Amalia Penu, consilier de imagine al primarului din Tîrgu Neamţ.

Soţii Penu l-au luat pe Marius acasă înainte ca poliţiştii să reuşească să o găsească pe mama biologică. După aproape trei săptămâni, poliţiştii romaşcani au dat de urma femeii. Aceasta are 34 de ani, este din judeţul Iaşi şi mai are acasă trei copii, iar pe Marius l-a abandonat pe o bancă în ziua în care a fost externată din spital. Cum nici ea, nici rudele ei sau ale tatălui biologic nu s-au arătat interesate de copil, Marius va rămâne în plasament la familia Penu, care va continua demersurile legale pentru adopţie.

Părinţii spirituali ai lui Marius vor fi soţii Laurenţiu şi Anca Leoreanu. „Când am aflat despre caz, nu se ştia nimic de mamă şi legea spune că primarul localităţii este cel care stabileşte numele copilului. Atunci am decis să nu fiu doar cel care îi dă numele, ci naş adevărat. Între timp, lucrurile s-au clarificat, dar eu mă ţin de promisiune. Mă bucur pentru acest copil, cred că are un start bun în viaţă, datorită soţilor Penu. Eu şi soţia mea le vom fi alături cât de mult vom putea”, a afirmat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, naşul lui Marius-Constantin.

Marius a împlinit două luni şi are deja cinci kilograme, iar dezvoltarea lui este adecvată vârstei, singura „problemă” fiind aceea că mereu caută să fie luat în braţe.


COMENTARII

WORDPRESS: 0