Copilul decapitat cu drujba de tată putea fi salvat

Dimensiune text

Așa cred vecinii care au asistat la tragedia de la Bălănești. Soacra celui care și-a tăiat copilul cu drujba ceruse ajutorul Poliției să-l scoată din casă. Poliţiştii locali erau în drum spre Piatra Neamț. Soția a sunat la 112 să anunțe că soțul amenință că-l omoară pe copil. Traficul a făcut ca polițiștii să ajungă după ce tatăl și-a decapitat fiul, apoi s-a omorât.

Poliţiştii care au intervenit, marţi dimineaţă, în cazul de la Bălăneşti, vor trebui să dea o notă explicativă cu privire la timpul scurs între momentul în care au aflat că trebuie să intervină şi momentul în care au ajuns la locul intervenţiei. Marţi dimineaţă, un bărbat de 30 de ani din satul Bălăneşti şi-a decapitat copilul de patru ani cu drujba, apoi s-a sinucis. Bărbatul a făcut acest gest din cauză că s-a certat cu soţia abia întoarsă din Italia. La un moment dat, femeia şi-a ameninţat soţul că va divorţa şi va lua copilul cu ea în străinătate. Unii dintre vecini au fost de părere că tragedia putea fi evitată, dacă poliţiştii ar fi ajuns mai devreme la faţa locului.

„Primele apeluri la 112 au evidenţiat un conflict familial. Mai exact, soacra cerea ca Poliţia să-l dea afară din locuinţa ei pe ginerele cu care se certase. La acel moment, echipajul de Bârgăuani era la 23 de kilometri de locuinţă, în drum spre Piatra Neamţ, venea la Inspectorat. Poliţiştii s-au întors din drum şi, la câteva minute de locuinţă, a fost un alt apel la 112, în care mama copilului spunea că soţul s-a încuiat cu cel mic în cameră şi ameninţă că îl omoară. Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii au auzit zgomotul făcut de drujbă, dar din cameră nu le-a răspuns nimeni. Au spart uşa şi au găsit tabloul macabru. Consider că nu au nicio vină poliţiştii şi că au acţionat corect, dar am cerut o notă de analiză cu privire la traseu. Se poate face inclusiv reconstituirea traseului, dacă va fi cazul”, a afirmat comisarul şef Paul Tablan, inspectorul şef al IPJ Neamţ.

Echipajul de poliţie a ajuns la aproximativ 35 de minute faţă de momentul în care soacra a sunat la 112 pentru că voia să scape de ginere, iar acest lucru a stârnit nemulţumire şi revoltă printre vecinii cărora le-a fost frică să intervină. Șeful Poliţiei Neamţ susţine că traficul aglomerat de pe DN 15D este un factor important, care nu poate fi contestat.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • cipslim 7 ani

    Vecinii ar trebui sa fie suparati in primul rand pe ei insisi ca au stat cu mainile in san. La cati erau daca aruncau cate o piatra de fiecare ar fi fost suficient.
    Totusi nu cred ca daca ajungea politia mai devreme ar fi putut impiedica, daca a vrut sa omoare copilul cu drujba i-ar fi fost suficiente 30 de secunde, or sa astepti ca politia sa apara intr-un timp atat de scurt e o tampenie.
    Cred ca problema a fost soacra care a dat telefon la politie si pe urma probabil s-a apucat sa-l mai si ameninte ca vine politia si o sa-l scoata afara si ca o sa vada el. Daca omul era deja pe marginea prapastiei a fost suficient sa nu mai rationeze.