Prima paginăActualitateRoman

Copilul abandonat în parc, luat acasă de o familie de suflet

Dimensiune text

Băieţelul care a fost găsit abandonat pe o bancă în Parcul Municipal Roman a ajuns la o familie care a dorit să îl îngrijească până ce autorităţile vor lua alte măsuri legale.

După aproximativ două săptămâni pe care le-a petrecut la secţia de Neonatologie a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, băieţelul care a fost abandonat pe o bancă din Parcul Municipal Roman, care acum are vârsta de aproximativ o lună, a ajuns în sânul unei familii care a dorit să fie de ajutor. Poliţiştii fac, în continuare, cercetări, pentru a-i descoperi mama, însă, până în acest moment, nu se ştie nimic despre ea.

„Vineri dimineaţă, copilul a fost preluat din spital, cu dispoziţie în regim de urgenţă, şi a fost predat în plasament. Această familie care l-a luat este de lângă Piatra Neamţ. Nu este vorba despre asistenţi maternali, nici despre o familie adoptatoare. Este, pur şi simplu, o familie care nu are copii, care a aflat despre caz şi s-a adresat instituţiei noastre, spunând că vrea să ajute. Noi am declanşat imediat o anchetă, pentru a stabili dacă această familie are capacitatea morală, dar şi posibilităţi materiale să aibă grijă de copil, iar în urma raportului întocmit s-a ajuns la concluzia că membrii familiei îndeplinesc toate criteriile necesare îngrijirii copilului”, a declarat Alina Chiriac, asistent social în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ.

Cât va sta copilul la această familie nu se ştie, deocamdată, deoarece totul depinde de cum decurge ancheta Poliţiei. Dacă nu este niciun rezultat după ce trece termenul legal de 30 de zile pe care îl au la dispoziţie oamenii legii pentru a-i găsi pe părinţi, atunci se va întocmi documentaţia pentru ca primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, să dea dispoziţie de nume pentru acest copil, să fie întocmită înregistrarea tardivă a naşterii, iar după aceea specialiştii din cadrul DGASPC Neamţ vor propune instanţei să declare copilul adoptabil, pentru ca el să poate ajunge la o familie care îşi doreşte cu adevărat să aibă un copil.

COMENTARII

WORDPRESS: 0