„Copilărie, tărîm de povești”, la Școala Tămășeni

Școala Tămășeni a organizat o manifestare culturală care a inclus lansarea unui volum de poezii scrise de elevi și o întîlnire cu oameni de litere. Elevii au susținut un program artistic în cinstea Zilei Copilului.

 

Școala Tămășeni a organizat miercuri, 30 mai, prima activitate a proiectului intitulat „Copilărie, tărîm de povești”, ediția a IV-a. Proiectul-concurs se adresează elevilor din clasele primare și gimnaziale și are drept scop sărbătorirea, într-un mod creativ, a copilăriei.
Am încercat să-i sensibilizăm pe elevii noștri să-și exprime propriile sentimente în cuvinte atent meșteșugite și desene pline de lumină, gingășie și joc nevinovat. Poeziile compuse sub îndrumarea cadrelor didactice au fost înmănunchiate în volumul «Petale pe fragede ramuri». Evaluarea creațiilor copiilor și adunarea acestora într-un volum a fost făcută cu sprijinul profesorilor Valerica Aiftincăi, Maria Andrici, Lenuța Ardelianu și Carmen Simona Dudău, cărora li s-au alăturat și alți colegi implicați în proiect„, a declarat profesoara Camelia Goșman, directoarea Școlii Tămășeni.

 

Proiectul a constat într-un concurs de creații artistice și plastice, desfășurat pe parcursul a cîtorva luni, prin care s-a urmărit descoperirea elevilor cu reale aptitudini artistice, precum și stimularea potențialului artistic-creativ al acestora. Volumul a fost lansat în prezența invitaților, primarul comunei Tămășeni, Ironim Andrici, viceprimarul Ștefan Lucaci, preotul paroh Petru Beșleagă, bibliotecara Georgeta Căliman, preotul Cornel Paiu, coordonatorul Editurii Papirus Media, cea care a editat volumul, profesoarele Natalia Rusu și Eva Lazea, colecționarul romașcan Dan Dimitriu, Mihai Știrbu, cadre didactice și elevi, reprezentanții ai comitetului de părinți. Volumul a fost prefațat de Mihai Știrbu, cunoscutul scriitor romașcan, care a scris un cuvînt introductiv cu referire la efortul creativ al copiilor care au fost implicați în acest proiect.

Evenimentul a inclus, pe lîngă lansarea volumului de poezii, și un program artistic cu cîntece și poezii scrise de profesoara Natalia Rusu, în rostirea elevilor școlii.


COMENTARII

WORDPRESS: 0