Copil de un an intoxicat cu diluant, salvat de SMURD

Copil de un an intoxicat cu diluant, salvat de SMURD

 

accident-smurd-pompieri-02Săptămâna trecută, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au executat 151 de misiuni. Între persoanele asistate s-au numărat şi opt care au suferit intoxicaţii, între care şi un copil de un an, intoxicat cu diluant.

Dintre intervenţiile SMURD, 74 au fost în cazul situaţiilor de urgenţă cauzate de afecţiuni medicale, 25 de misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme cauzate de căderi (majoritatea de la acelaşi nivel), 16 misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme în urma unor agresiuni, 14 misiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor ce prezentau traumatisme apărute de câteva zile, plăgi tăiate sau înţepate (apărute pe timpul activităţilor gospodăreşti), trei solicitări pentru a interveni în situaţia unor persoane care se aflau în stare de inconştienţă.

Salvatorii nemţeni au mai intervenit în 11 misiuni de acordare a primului ajutor calificat şi asistenţei medicale în cazul accidentelor rutiere, precum şi la opt misiuni de acordare a primului ajutor calificat unor persoane care au suferit intoxicaţii (majoritatea emanând halenă alcoolică), cele mai multe căzute în locuri publice.

„Unul dintre cazurile de intoxicaţie a fost anunţat în ziua de 5 iulie, la ora 14:27. Dispecerii au fost anunţaţi că un copil în vârstă de un an a fost intoxicat cu diluant. Echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă a preluat băieţelul, i-a administrat medicaţie specifică, l-a transportat şi predat la spital într-o stare mai bună. În afara situaţiilor menţionate, echipajele SMURD s-au mai deplasat la cinci evenimente, fără a interveni, având în vedere că persoanele vizate au refuzat asistenţa medicală. Într-o situaţie, echipajul au fost întors din drum, deoarece situaţia de urgenţă a fost înlăturată, iar în altele două paramedicii au constatat că e vorba de alarme false”, a afirmat locotenent Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Cum a fost posibil ca un copil de un an sa bea diluant?Mama,tata,bunicii,fratii, nu erau in preajma?Daca era mai mare,se mai intampla,dar la un an,copilul abia face primii pasi!