Articol publicat în data de: vin, 11 Aug 2017Copil cu malformație cardiacă de la Complexul „Romanița”, operat cu succes

 

Un băiat în vârstă de 12 ani, rezident al Complexului de Servicii „Romanița” Roman, care avea nevoie de o intervenția chirurgicală de corectare a malformației cardiace de care suferă, a fost operat cu succes, iar starea lui este foarte bună, informează reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț.

Operația a avut loc la mijlocul săptămânii trecute, fiind efectuată de o echipă complexă de specialiști în chirurgie cardiacă-pediatrică din cadrul Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași și de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală.

La scurt timp după operație starea băiatului s-a îmbunătățit foarte mult, saturația în oxigen, care anterior intervenției era de doar 40%, ajungând acum la peste 80%, aproape de normal. Micul pacient va mai sta câteva zile în spital după care va fi transferat la Spitalul „Sfânta Maria” Iași pentru monitorizarea post-operatorie.

„Copilul suferă încă de la naștere de o malformație cardiacă severă – tetralogie Fallot -, iar mama sa nu l-a mai putut îngriji, astfel încât acesta a intrat în sistemul de protecție, la vârsta de doi ani, fiind în plasament rezidențial la Centrul pentru Copii cu Dizabilități «Romanița» Roman, mama păstrându-și însă toate drepturile părintești. În anul 2014, copilul a avut şansa să fie operat de o echipă medicală din Israel, însă mama a refuzat. În iulie anul acesta, copilul a fost internat din nou în Spitalul «Sfânta Maria» Iași iar medicii au considerat că se impune intervenția chirurgicală, motiv pentru care a fost cerut din nou acordul mamei. Aceasta era plecată în Italia și a fost mai greu de găsit, dar, în urma discuțiilor purtate direct cu medicii curanți ai copilului, mama și-a dat acordul scris, operația fiind un succes. Chirurgii nu exclud, însă, necesitatea unor noi intervenții în viitor, dar deocamdată starea micuțului s-a ameliorat semnificativ”, mai precizează reprezentanții DGASPC Neamț.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>