Copiii vor fi sărbătoriți mai frumos anul viitor

Dimensiune text

Nu toți copiii din clasele 0-IV au primit cadou, de 1 iunie, din parte Primăriei Roman. Administrația locală a cerut cadrelor didactice liste doar cu elevii participanți la competiții școlare. 

Împărțirea celor aproximativ 3.000 de pachete cu fructe și dulciuri nu a adus doar bucurie printre micuții din Roman. Marți, 2 iunie, administrația locală a împărțit daruri pentru copiii de grădiniță și pentru elevii din clasele 0-IV. Cei mai mulți s-au bucurat de cadoul dulce, dar au fost și copii care au plecat plângând acasă, din cauză că, dintr-o clasă de elevi, unii au primit darul din partea Primăriei Roman, iar alții nu au primit, chiar dacă 1 iunie este ziua internațională a tuturor copiilor.

Părinții nu au rămas pasivi și au reacționat în mediul online, dar și contactând reporterii Ziarului de Roman, pentru a cere explicații. ”Împărțirea dulcelui a fost preferențială, mulți copii au rămas cu un gust amar.  Dacă din bugetul local nu ajungeau banii pentru toți copiii,  trebuia să se renunțe la acțiunea care a fost, până la urmă, doar o reclamă pentru Primărie”, a spus o mămică. ”Pentru ceilalți copii nu se puteau face câteva pachețele? Știți cum se uitau cei care nu au primit pachete și se întrebau: oare nu a fost și ziua mea? Păcat că se fac diferențe, fiindcă toți sunt copii. Nu mă feresc să o dau exemplu pe fiica mea, din clasa întâi, care nu a primit nimic, iar când am fost să o iau de la școală m-a întrebat de ce unii copii au primit cadou de ziua lor, iar alții nu”, comentează un tată.

Reprezentanții administrației locale susțin că ei au cerut de la școli o listă cu acei copii care au mers la competiții școlare și lor li s-au  oferit premii. ”Cadourile au fost distribuite de angajații Primăriei la unitățile de învățământ, dar au fost împărțite copiilor de către cadrele didactice. La grădiniță a primit fiecare copil, dar la clasele 0-IV au primit cei care au participat la concursuri școlare și au avut rezultate. Listele nu au fost întocmite de noi, ci de cadrele didactice. Am înțeles nemulțumirile și vom analiza situația, iar pe viitor vom fi mai atenți”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Acesta a adăugat că anul viitor se va ține cont de experiența acestui an, astfel încât să nu mai existe probleme și toți copiii să fie mulțumiți.


COMENTARII

WORDPRESS: 0