Copiii rromi s-au distrat la „Școala de Vară”

Dimensiune text

Programul şi-a propus să crească interesul copiilor rromi şi al părinţilor acestora pentru şcoală, să prevină şi să reducă abandonul şcolar.

Școala de Artă „Sergiu Celibidache” a inaugurat, în acest an, în parteneriat cu fundaţia umanitară „Pacea”, cu Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ şi cu Primăria Roman, programul educaţional cultural „Școala de Vară”. Programul s-a desfăşurat pe parcursul a două săptămâni şi a fost frecventat de 20 de copii de etnie rromă. Prin activităţile organizate zilnic timp de aproximativ patru ore, în cadrul Școlii de Vară s-a urmărit, în plus faţă de consolidarea cunoştinţelor de bază de scriere, citire, matematică, şi cunoaşterea de sine a copiilor, dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor sociale şi componenta de socializare. De asemenea, au fost desfăşurate şi activităţi de remediere comportamentală, precum şi activităţi de educaţie plastică sau jocuri distractive, cu scop educativ. Programul şi-a propus ca, prin aceste măsuri, să crească interesul copiilor rromi şi al părinţilor acestora pentru şcoală, să prevină şi să reducă abandonul şcolar. Beneficiarii programului au fost copii rromi care provin din medii excluse social, copiii care sunt beneficiari ai serviciilor oferite de fundaţia „Pacea” şi copii care au participat la programul „Grădiniţa alternativă” din cadrul fundaţiei.

„Este necesar ca toţi copiii să înveţe să trăiască şi să interacţioneze pozitiv în această lume diversă. Atingerea acestui deziderat presupune implicaţii majore la toate nivelurile învăţământului obligatoriu. Tot ceea ce învăţăm are loc într-un context social. Chiar şi atunci când citim o carte, vom interacţiona din punct de vedere cultural cu autorul şi cu contextul social al cărţii, dar şi cu cei care au citit aceeaşi carte”, a apreciat profesoara Hermina Imbrişcă, unul dintre coordonatorii proiectului. Activităţile s-au desfăşurat la sediul fundaţiei „Pacea”, care a asigurat şi finanţarea.COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • iulian 7 ani

  Au fost invatati sa fie corecti pe tot parcursul vietii?
  acasa in familiile lor nu prea are cine sa le explice corect – de mic copil trebuie educat in spiritul corect SA NU BAGE MANA IN BUZUNARUL ALTUIA

 • ion 7 ani

  Tiganul tot tigan ramane , poti sa investesti in el…………ca doar si lupul isi schimba parul dar naravul …..ba.
  Totusi trebuie sa luptam sa-i facem si pe ei OAMENI .

 • cetr 7 ani

  Facem proiecte pentru rromi ca doar de acolo se pot trege banii de ce nu am face ceva si pentru copii cu dezabilitati care nu au ganduri ascunse nici acum nici cand vor fi mari – adica sa ciordeasca!