Copiii instituționalizați au nevoie de o familie, de Crăciun

Oamenii cu suflet mare pot lua acasă, de Crăciun, un copil aflat într-un centru de plasament. Ei pot face o cerere să ia un copil acasă în vacanţă de iarnă, pentru a-l face să simtă magia sărbătorilor de iarnă.

Și în acest an, nemţenii care vor să readucă zâmbetul pe chipurile copiilor instituţionalizaţi, aflaţi în centrele de plasament din judeţ, pot să ia acasă, pentru câteva zile, în familia lor, un copil. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ oferă posibilitatea familiilor din judeţ să ia acasă, de sărbători, unul sau mai mulţi copii instituţionalizaţi. Cei interesaţi de a lua acasă de Sărbători copii aflaţi în centrele de plasament din judeţ trebuie să depună la sediul DGASPC o solicitare în acest sens. În urma solicitării, în care se va specifica vârsta copilului pe care familia vrea să-l „adopte” în perioada vacanţei de iarnă, reprezentanţii instituţiei vor realiza o anchetă socială, pentru a constata dacă solicitanţii întrunesc condiţiile. Cererea va fi însoţită de documente care atestă garanţiile morale şi materiale necesare îngrijirii unui copil. Printre actele solicitate de instituţie se  numără: documentele de stare civilă, certificate de cazier judiciar, adeverinţe medicale eliberate de medicul de familie, un angajament şi declaraţia de confidenţialitate.

Cu bunăvoinţa unor familii cu inimă mare, anul trecut, cinci copii din centrele de plasament din Neamţ au petrecut sărbătorile de iarnă în sânul unei familii. Mai multe persoane şi-au dorit să facă o bucurie unui copil şi să îi ofere posibilitatea de a simţi căldura unei familii în următoarea perioadă, însă au fost dezarmate de întocmirea actelor necesare unei asemenea acţiuni.


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Bună ziua! Doresc din tot sufletul să iau un copil în familie de sărbători. Cum procedez ca să fie mai repede? Mulţumesc anticipat! Numai bine.

  • Bună ziua! Doresc din tot sufletul să iau un copil în familie de sărbători. Cum procedez ca să fie mai repede? Mulţumesc anticipat! Numai bine.
    Conţinutul mesajului anterior are deja un alt conţinut, acesta este altul!!!