Copiii din Tămăşeni au învăţat cum să devină poliţişti criminalişti

Copiii din Tămăşeni au învăţat cum să devină poliţişti criminalişti

„Vara împreună” la Tămăşeni
Campus pentru copiii din Gherăieștii Noi
Școli de vară pentru copii, la îndemâna părinților

 

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tămăşeni, în colaborare cu Parohia Tămăşeni, au organizat şi desfăşurat o activitate de informare pentru prevenirea victimizării copiilor în perioada vacanţei de vară, intitulată „Stop delincvenţei juvenile”. La activitate au participat aproximativ 500 persoane aflate în tabăra „Vara Împreună”.

Activitatea de miercuri, 13 iulie, s-a desfăşurat pe stadionul din Tămăşeni, iar participanţii au urmărit cu sufletul la gură demonstraţiile de prindere a unui posibil infractor realizate de câinele de serviciu din rasa ciobănesc german „Max”, aflat în dotarea Poliţiei municipiului Roman. De asemenea, cei mici au adresat întrebări şi au primit răspunsuri de la specialiştii din cadrul Biroului Criminalistic Roman, atât despre meseria de poliţist, în general, dar, mai ales, despre specificul muncii de poliţist criminalist, putând observa îndeaproape şi laboratorul criminalistic mobil, cu dotarea corespunzătoare.

Adulţii prezenţi la activitate au primit sfaturi şi recomandări utile pentru prevenirea implicării lor în comiterea de infracţiuni, dar şi antivictimale, în sensul adoptării unei conduite preventive şi luarea minimelor măsuri de siguranţă.

„Poliţiştii au distribuit în rândul celor prezenţi pliante cu recomandări utile pentru ca cei mici să poată beneficia de o vacanţă în siguranţă, iar cei care au răspuns corect întrebărilor adresate au primit drept recompensă câte o legitimaţie de «poliţist pentru o zi». La manifestare au participat, alături de organizatori, şi autorităţile locale, care au felicitat iniţiativa, mulţumind, totodată, poliţiştilor, pentru buna colaborare”, precizează un comunicat al IPJ Neamţ.

(Exemplu) Nr

(Exemplu) Nr

(Exemplu) Nr

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!