Copiii din Neamţ, atacaţi de hepatită şi varicelă

Dimensiune text

121 cazuri noi de hepatită au fost înregistrate în judeţul Neamţ, în primele patru luni ale anului, iar 106 sunt din zona Romanului. Numărul cazurilor de varicelă s-a ridicat la 346, însă numai 10 sunt din zona Roman.

În primele patru luni ale anului, 121 copii din judeţul Neamţ au fost infectaţi cu virusul hepatitei A, majoritatea dintre ei, respectiv 106, provenind din zona Romanului. Varicela a continuat şi ea să facă victime, respectiv 346, chiar dacă nu la acelaşi nivel ca anul trecut, când au fost înregistrate, în primele luni ale anului, 560 de cazuri.

În zona Roman, focarele de infecţie cu hepatită se menţin în aceleaşi zone, respectiv în satele Solca, Valea Ursului, Icuşeşti, dar şi în Roman. Cinci cazuri de varicelă au fost descoperite în oraş şi tot atâtea în zonele limitrofe. „Dacă nu sunt respectate condiţiile minime de igienă, hepatita nu va dispărea niciodată. În ceea ce priveşte varicela, este foarte important ca persoanele diagnosticate să fie scoase din comunitate, pentru a nu infecta şi pe alţii. Cel mai bine este ca pacienţii să fie izolaţi, fie acasă, cu tratament corespunzător, fie la spital, până când se vindecă total”, a declarat medicul Roxana Pipirigeanu, şefa Serviciului Epidemiologic din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.


COMENTARII

WORDPRESS: 0