Prima paginăSocialEducatie

Copiii din mediul rural, în vârful ierarhiei la Evaluare

Dimensiune text

Alexandra Maria Donici, de la Școala Gimnazială din Moldoveni, are cea mai mare medie de admitere din județ. Note de 10 la matematică au obţinut elevi din mai multe şcoli rurale din jurul Romanului. Cele mai slabe medii de admitere s-au înregistrat la şcoala din localitatea Solca, comuna Oniceni.

Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ a publicat ierarhia judeţeană la Evaluarea Naţională (EN). Mediile de admitere şi notele obţinute la EN pot fi consultate şi pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale. La probele scrise ale EN au participat, în judeţul Neamţ, 4.741 de absolvenţi de gimnaziu. Cea mai mare medie de admitere din judeţ a fost 10, obţinută de Alexandra Maria Donici, de la Școala Gimnazială din Moldoveni. 11 absolvenţi de clasa a VIII-a au finalizat cursurile gimnaziale cu media 10, doi provenind de la unităţi de învăţământ din Roman.

Primii zece absolvenţi de gimnaziu din zona Roman

Ana-Maria Asmarandei

Ana-Maria Asmarandei

Primii zece absolvenţi de clasa a VIII-a din zona Roman, în ordinea mediilor, sunt: Alexandra Maria Donici (Școala Gimnazială din localitatea Moldoveni) – media 10 (10 – media la EN şi 10 – media claselor V-VIII), Ana-Maria Asmarandei (Școala de Artă „Sergiu Celibidache” din Roman) – media 9,98, pe locul al cincilea în topul mediilor de admitere din judeţ (10 – media la EN, 9,94 – media claselor V-VIII), Ana-Maria Iamandii (Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Roman) – media 9,92 (9,90 – media la EN şi 10 – media claselor V-VIII), Andreea Brestin (Școala Gimnazială din localitatea Stejaru, comuna Ion Creangă) – media 9,90 (9,90 – media la EN şi 9,91 – media claselor V-VIII), Laura Elena Cozma (Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Roman – media 9,89 (9,87 – media la EN şi 9,97 – media la clasele V-VIII), Lorena Elena Păun (Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Roman) – media 9,86 (9,82 – media la EN şi 9,98 –

Alexandra Calistru

Alexandra Calistru

media claselor V-VIII), Alexandra Ioana Calistru (Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Roman) – media 9,85 (9,82 – media la EN şi 9,94 – media claselor V-VIII), Laura Ionela Ouatu (Școala Gimnazială din localitatea Bahna) – media 9,84 (9,85 – media la EN şi 9,81 – media claselor V-VIII), Andreea Elena Munteanu (Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Roman) – media 9,82 (9,82 – media la EN şi 9,84 – media claselor V-VIII), Victor Nicolae Stanciu (Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Roman) – media 9,81 (9,75 – media la EN şi 10 – media claselor V-VIII).

Note de 10 la matematică pentru elevii şcolilor rurale

Ana Maria Iamandi

Ana Maria Iamandi

Cea mai mică medie de admitere de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din localitatea Săbăoani a fost 5,45. Eleva Georgiana – Ramona Giurgică a obţinut media 9,50, fiind unul dintre absolvenţii de gimnaziu notaţi cu 10 la matematică. Mediile de admitere ale absolvenţilor Școlii Gimnaziale din Tămăşeni sunt cuprinse între 9,48 şi 4,01, cea mai mare medie fiind obţinută de eleva Iolanda Bogleş. Cea mai mică medie de la Liceul Tehnologic din localitatea Adjudeni, comuna Tămăşeni a fost 2,73. Cea mai mare medie a fost obţinută de Livia Ioana Buzău, 9,49, eleva finalizând clasele V-VIII cu media 10. Media cea mai mare de la Școala Gimnazială „Nicolae Apostol” din localitatea Ruginoasa a fost obţinută de elevul Mihai Adrian Asaftei (9,72), fiind notat cu 10 la matematică. Cea mai mică medie a fost 3,25. Doi elevi de la Școala Gimnazială din Rotunda (comuna Doljeşti) şi de la Liceul Tehnologic din Nisiporeşti au obţinut o medie de admitere de 9,69.

Lorena Elena Păun

Lorena Elena Păun

Note maxime la matematică au avut şi elevii: Matei Alexandru Benescu (Școala Gimnazială din Dulceşti), Claudiu Boz şi Andreea Bianca Ciobanu (Școala Gimnazială din Sagna), Daniel Cozma (Școala Gimnazială „Antonie Mureşianu” din Bîra), Constantin Marian Diaconu (Școala Gimnazială din Trifeşti), Vlad Alexandru Ivaşcu (Școala Gimnazială din Barticeşti, comuna Boteşti), care a obţinut cea mai mare medie, 9,45, Anişoara Monica Mîrţ (Școala Gimnazială Rotunda, comuna Doljeşti) şi Denis Bogdan Vătămănelu (Școala Gimnazială din Tămăşeni).

Elevii Școlii Solca, cele mai slabe rezultate la Evaluarea Naţională

Victor Stanciu

Victor Stanciu

Cele mai slabe rezultate la Evaluarea Naţională au fost obţinute de elevii şcolii din localitatea Solca, comuna Oniceni. Mediile de admitere ale celor şase absolvenţi ai şcolii sunt cuprinse între 3,24 şi 2,56.

Din cei 4.741 de absolvenţi de gimnaziu participanţi la Evaluarea Naţională din acest an, 13 au obţinut media 1 la cele două probe scrise. Printre aceştia, doi elevi de la Liceul Tehnologic din Valea Ursului şi de la Școala Gimnazială din Pildeşti, comuna Cordun. 115 absolvenţi au obţinut media de admitere sub 5.

Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • sorin 7 ani

    Andreea Brestin (Școala Gimnazială din localitatea Stejaru, comuna Ion Creangă) !!!!!
    ESTE LOCALITATEA STEJARU DE LANGA PIATRA NEAMT !!!