Copiii cu dizabilităţi, învăţaţi să nu devină victime

Copiii cu dizabilităţi, învăţaţi să nu devină victime

CAMPANIE ZIARUL DE ROMAN: VĂ DĂM LA ZIAR!
Participanţii la campania „Let’s do it, Romania!” au fost felicitaţi de primarul Leoreanu
Viscolul i-a pus piedică lui Moș Crăciun

 

dgapsc-actiune-preventiva-1Copiii din cadrul Centrului Rezidenţial pentru Copiii cu Dizabilităţi din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ au fost învăţaţi să nu devină victime în cadrul unei acţiuni desfăşurată de Serviciul Prevenire din cadrul Poliţiei Neamţ, în parteneriat cu Asociaţia Christiana. Acţiunea a avut loc săptămâna aceasta şi au participat copiii cu dizabilităţi din centru, cadre didactice şi personalul instituţiei.

Subcomisarul Daria Oatu, de la Serviciul Prevenire al IPJ Neamţ, le-a vorbit copiilor despre riscurile la care sunt expuşi şi i-a învăţat, într-un limbaj adecvat, presărat cu exemple practice, cum să nu devină victime ale accidentelor rutiere sau ale traficului de persoane, dar i-a instruit şi cu privire la riscurile dispariţiei. Reprezentanta Inspectoratului de Poliţie le-a prezentat copiilor şi numărul unic 116.000, unde pot fi sesizate dispariţiile, dar le-a expus şi riscurile comiterii de infracţiuni precum furt, cerşetorie sau tâlhărie. În acest sens, subcomisarul Daria Oatu le-a oferit celor mici cărticele intitulate sugestiv „Unde-i lege, nu-i tocmeală”, de unde aceştia puteau afla cum să evite riscurile de orice natură.

Pentru a înţelege şi mai bine toate noţiunile, copiii au fost implicaţi şi într-un joc-exerciţiu intitulat „Cum să traversezi corect”, în cadrul căruia, pe un imens covor ilustrat, au fost instruiţi cum să treacă strada astfel încât să nu fie în pericol, să respecte toate semnificaţiile indicatoarelor rutiere şi cum să procedeze în momentele în care în trafic apar maşini ale serviciilor de urgenţă, precum Ambulanţă, Pompieri, Poliţie, etc.

„Trecând peste entuziasmul întâlnirii cu poliţiştii, care a constituit o surpriză pentru cei mici, aceştia au înţeles importanţa respectării regulilor de comportament, atât în centru, cât şi în afara acestuia. Astfel de activităţi sunt bine receptate de copii, în special de cei cu diverse dizabilităţi, pentru că implicarea în diverse jocuri creative îi determină să fie mai atenţi, iar în final rămân cu noţiuni esenţiale, care sperăm să le fie de ajutor în viaţa de zi cu zi. Apreciem foarte mult implicarea şi sprijinul partenerilor noştri, cărora le mulţumim pentru că mereu sunt dispuşi să îşi îndrepte atenţia şi către copiii noştri”, a declarat Cristina Păvăluţă, director general al DGASPC Neamţ.

La final, Ana Darie, preşedintele Asociaţiei Christiana, un statornic prieten al acestor copii, le-a oferit tuturor cadouri şi mici surprize, ceea ce i-a bucurat foarte mult şi i-a stimulat să fie şi mai receptivi la mesajele transmise de oamenii legii.

dgapsc-actiune-preventiva-1

dgapsc-actiune-preventiva-2

dgapsc-actiune-preventiva-3

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!