Prima paginăSocial

Copiii centrelor de plasament, vestitori ai primăverii pentru bunici

Copiii centrelor de plasament, vestitori ai primăverii pentru bunici

Dimensiune text

 

Copiii din centrele rezidențiale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț au dorit să fie vestitori ai primăverii pentru bunicii instituționalizați, sperând astfel să le însenineze ziua și să le aducă bucuria suflete.

Primii care au dat startul întâlnirilor cu „bunicii” au fost rezidenții Centrului „Ion Creangă” Piatra Neamț, aceștia pregătindu-se din timp pentru Mărțișor. Au confecționat cu migală și efort gărgărițe, flori colorate ori felicitări, iar micile „opere de artă” încărcate cu mesaje emoționante au fost dăruite bunicilor de la Centrul Social „Pietricica”. Copiii le-au oferit și un mic spectacol de muzică, dans și poezie care a fost apreciat, vârstnicii aplaudându-i și invitându-i să viziteze din nou cât mai curând, arată reprezentanții DGASPC Neamț.

„Aceste proiecte sociale și conexiunile dintre copii și seniori creează legături emoționale benefice ambelor părți. În plus, copiii noștri deprind bucuria de a oferi, învățând astfel lecții de generozitate și empatie, totodată dându-le sentimentul apartenenței la comunitate”, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Acțiuni similare au fost organizate în toate centrele de plasament din județ, copiii marcând începutul noului anotimp și Mărțișorul cu emoție și bucurie.

Foto: DGASPC Neamț

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0