Prima paginăSocial

COPIII CENTRELOR DE PLASAMENT AU OFERIT „MĂRŢIŞOARE” PENTRU SUFLETELE BUNICILOR

COPIII CENTRELOR DE PLASAMENT AU OFERIT „MĂRŢIŞOARE” PENTRU SUFLETELE BUNICILOR

Dimensiune text

copii 05Copiii centrelor de plasament din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ au adus primăvara în sufletele bunicilor singuri din mai multe aşezăminte din judeţ, gestul lor producând emoţie şi bucurie. Copiii s-au pregătit din timp, lucrând în atelierele de creaţie felicitări, mărţişoare şi alte obiecte ce simbolizează începutul unui nou anotimp.

De asemenea, au împodobit centrele cu motive specifice creând o atmosferă plină de optimism şi veselie. Primii vestitori ai primăverii au fost asistaţii Centrului Elena Doamna – care sâmbătă, 27 februarie, au bucurat sufletele rezidenţilor Centrului Bozieni – oferindu-le acestora un spectacol de neuitat, mărţişoare şi felicitări. Vizita a fost posibilă şi datorită voluntarilor, dar şi cu ajutorul câtorva sponsori generoşi. S-au implicat în această acţiune Școala nr. 3 „Elena Cuza” şi Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamţ, dar şi Bisericile Trei Ierarhi, Sf. Nicolae şi Sfântul Ioan Botezătorul din Piatra Neamţ, Biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena din Negreşti şi biserica din Tazlău.

Copiii au prezentat în faţa bătrânilor recitaluri de poezie, scenete muzicale, cântece şi dansuri tematice, reuşind un spectacol vibrant, plin de culoare, ce i-a înduioşat pe bătrânii internaţi la Bozieni.

Copiii din centre vor continua acţiunile caritabile şi în zilele următoare. La sfârşitul acestei săptămâni, asistaţii de la Elena Doamna şi Ion Creangă vor vizita bunicii de la Centrul Social Pietricica, pentru a le oferi mărţişoare. Pe 9 martie, elevii talentaţi în arta culinară de la Elena Doamna vor prepara cu ocazia Sfinţilor Mucenici „sfinţişori” pe care îi vor împărţi colegilor din centru, dar îi vor duce în dar şi prietenilor de la CS Ozana Tîrgu Neamţ care i-au invitat pentru a se cunoaşte mai bine.

„Este o tradiţie pentru copiii noştri să ofere mărţişoare şi urări odată cu venirea primăverii bătrânilor din cămine. Prin toate aceste activităţi, încearcă să le uşureze povara singurătăţii, aducându-le un zâmbet şi o bucurie. Totodată, copiii noştri îşi îmbogăţesc sufletele cu experienţele acestor oameni,  adevărate modele de răbdare şi  blândeţe care întruchipează, de multe ori, bunicii care le lipsesc copiilor”, a declarat Cristina Păvăluţă, directorul general al DGASPC Neamţ.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0