Copii din familii defavorizate, botezați de IPS Ioachim la Catedrala Arhiepiscopală, în Duminica Ortodoxiei

Copii din familii defavorizate, botezați de IPS Ioachim la Catedrala Arhiepiscopală, în Duminica Ortodoxiei

Concerte de Crăciun ale elevilor și studenților din Roman. Concertul Institutului Franciscan poate fi vizionat online
Programul liturgic de la catedrala arhiepiscopală, în perioada Postului Mare
Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, la hramul Catedralei Arhiepiscopale

 

Pelerini, preoţi şi credincioşi din eparhia Romanului şi Bacăului sunt aşteptaţi să participe, pe 5 martie, în Duminica Ortodoxiei, la procesiunea care va avea loc la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman. În ultimii ani, procesiunea din Duminica Ortodoxiei s-a desfășurat în centrul municipiului Roman.

Duminica Ortodoxiei din acest an va fi una specială pentru credincioşii care vor ajunge la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman. În dimineaţa acestei zile, IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, va oficia Taina Sfântului Botez unită cu Dumnezeiasca Liturghie, alături de soborul preoţilor slujitori ai acestui sfânt locaş. În cadrul solemn, ierarhul va săvârşi Taina Sfântului Botez pentru trei copii proveniţi din familii defavorizate.

„În această primă Duminică din Postul Mare, creştinii vor lua parte la o Liturghie baptismală. Este pentru prima oară, de când slujbesc în acest sfânt locaş, când se va oficia şi Taina Sfântului Botez. Înaltpreasfinţia Sa va boteza trei copilaşi, aflaţi sub oblăduirea Fundaţiei «Episcop Melchisedec», proveniţi din familii cu o situaţie materială dificilă. Sunt familii aflate sub ocrotirea acestui aşezământ, cărora, prin grija ierarhului, li se va oferi ajutor pe mai departe pentru a putea creşte şi a avea cele necesare traiului cotidian”, a declarat părintele arhimandrit Andrei Ioniţă, mare ecleziarh al Catedralei Arhiepiscopale din Roman.

În după amiaza aceleiaşi zile, după slujba Vecerniei, ierarhul, dimpreună cu preoţii şi credincioşii din cuprinsul Eparhie Romanului şi Bacăului, care vor fi prezenţi la Catedrala „Sfintei Cuvioase Parascheva”, va merge în procesiune către capela în care îşi doarme somnul de veci vrednicul de pomenire episcop Melchisedec Ştefănescu, aflată în incinta Fundaţiei ce poartă numele „părintelui autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române”. Aici, va fi oficiată o slujbă de sfinţire a icoanelor, urmată de un cuvânt de învăţătură al ierarhului, care va încheia această zi.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!