Prima paginăActualitateRural

Copii de clasa I în grevă

Dimensiune text

Copiii de clasa I din localitatea Izvoare refuză să vină la şcoala din Bahna. Din cauza absenţelor din perioada „grevei”, copiii sunt în pericol să-şi piardă alocaţiile.

Conflictul din Bahna privind formarea clasei I este departe de a fi finalizat. Decizia directorului unităţii de învăţământ coordonatoare, de a aduna copiii de clasa I într-o singură clasă şi în aceeaşi şcoală, la Bahna, nu a fost acceptată de părinţii din localitatea Izvoare, populată în cea mai mare parte cu etnici rromi. Cei 15 copii de clasa I din Izvoare trebuie să vină la Școala Bahna, care are înscrişi opt copii în primul an din ciclul primar. Din cei 15 copii din Izvoare, doar doi vin, începând cu 16 septembrie, la Școala Bahna. „Localnicii rromi din Izvoare nu acceptă să-şi dea copiii la Bahna, deşi le-a fost pus la dispoziţie microbuzul şcolar. Lipsa copiilor din bănci va însemna absenţe în catalog, care vor conduce la sistarea alocaţiilor suplimentare”, a precizat Cristinel Liviu Ploşniţă, primarul comunei Bahna.

Părinţii celor 13 copii au înaintat către Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ o cerere comună prin care solicită menţinerea postului de învăţător în şcoala din Izvoare.

Profesorul Costică Alexe, inspector şcolar cu probleme educaţionale pentru rromi din cadrul ISJ Neamţ, cunoaşte situaţia din comuna Bahna. „Este adevărat, nu s-a format, deocamdată, clasa I. Am fost în comună pentru a găsi o soluţie favorabilă la problema care s-a creat în jurul formării clasei I, dar discuţiile au degenerat şi nu au condus la rezolvarea problemei. Din păcate, este o luptă a orgoliilor în centrul căreia se află copiii care trebuie să meargă la şcoală, indiferent unde se află aceasta”, a declarat inspectorul Costică Alexe.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • catavenco 8 ani

    Sa ramana acolo unde sunt majoritatea nu? adica la scoala IZVOARE, domnul Neghina este un OM deosebit capabil sa-i coordoneze, cei de la scoala Bahna sa faca ce vor cu ei .

  • cetatean 8 ani

    Da, domnul profesor NEGHINA este un OM adevarat, TREBUIE SA FIE DIRECTOR PENTRU CA STIE SA SE COMPORTE CA UN ADEVARAT OM. INSPECTORUL ALEXE DACA NU I CONVINE SA PLECE SI ASA NU A FACUT MARE LUCRU PENTRU SCOALA IZVOARE. Va multumesc pentru felul cum am fost primita in scoala Izvoare , pentru ce multe lucruri folositoare am invatat, FELICITARI DOMNULE PROFESOR NEGHINA!