Copii cu autism ajutați de patronul AdePlast

Patronul companiei AdePlast, Marcel Bărbuţ, susţine orele de terapie pentru doi copii cu autism din Roman, timp de un an. Cel mai mare producător de materiale de construcţii din România are fabrică de adezivi şi la Cordun. 

Patronul companiei AdePlast, Marcel Bărbuţ

Patronul companiei AdePlast, Marcel Bărbuţ

Patronul companiei AdePlast, Marcel Bărbuţ, sponsorizează orele de terapie pentru doi dintre cei 30 de copii cu autism de la Centrul Delfinul din Roman. Suma de 5.000 de lei acordată de omul de afaceri Marcel Bărbuţ asigură câte o oră de terapie pe zi celor doi copii „înfiaţi”, timp de un an, începând cu februarie 2015. „Mulţumim din suflet sponsorului generos, atât eu, colegii mei terapeuţi, dar mai ales familiile celor doi copii care vor avea şansa recuperării şi integrării în circuitul şcolar normal. Este un gest de mare generozitate care ne dă speranţă, aşa cum o fac şi oamenii simpli care, din puţinul lor, vin la Centrul Delfinul să ne ajute. Progresele pe care le fac aceşti minunaţi copii ce beneficiază de terapie sunt cea mai mare şi frumoasă răsplată pentru cei implicaţi în recuperarea lor”, a apreciat Alina Mihaela Iucha, coordonatoarea Centrului Delfinul pentru copiii cu autism din Roman.

AdePlast, companie producătoare de materiale de construcţii din Oradea, a fost înfiinţată în 1994. Din anul 1996, Marcel Bărbuţ devine asociat. În 2004, construieşte prima fabrică modernă la Oradea, cu o capacitate de 250.000 tone anual. Din 2007, compania aparţine, în proporţie de 99,99%, lui Marcel Bărbuţ. În 2008, construieşte la Ploieşti o fabrică de mortare uscate cu o capacitate de 450.000 tone anual, fiind una din cele mai mari fabrici din Europa. În paralel s-a construit o fabrică de vopsele la Oradea, total automatizată, cea mai modernă din estul Europei.

În 2011, AdePlast a inaugurat o fabrică de polistiren la Ploieşti cu o capacitate de 700.000 metri cubi anual (cea mai mare şi mai modernă de acest fel din Europa). În 2012, AdePlast  a cumpărat fabricile de polistiren expandat „Zentyss”,  relocate în Ploieşti, destinate producţiei de polistiren grafitat.

În aprilie – iunie 2013 au mai fost deschise trei fabrici: la Oradea o fabrică de polistiren cu o capacitate de 700.000 metri cubi anual, iar la Cordun o fabrică de mortare uscate cu o capacitate de 450.000 tone anual şi o fabrica de polistiren cu o capacitate de 700.000 metri cubi anual.

AdePlast a ajuns, cu cele nouă fabrici, cel mai mare producător de materiale de construcţii din România.


COMENTARII

WORDPRESS: 0