COPII BĂTUŢI CU BICIUL, ÎNŢEPAŢI CU CUŢITUL ŞI LEGAŢI DE GARD

COPII BĂTUŢI CU BICIUL, ÎNŢEPAŢI CU CUŢITUL ŞI LEGAŢI DE GARD

Dimensiune text

 

abuz1Marţi, 8 martie, este Ziua Femeii, iar pentru cei mici şi nu numai este Ziua Mamei. Dar nu pentru toţi, cel puţin în mod sigur nu pentru doi copii din comuna Stăniţa, care, de la naştere şi până acum, au fost abuzaţi de mama lor în moduri care greu pot fi descrise în cuvinte. Mai mult, mama celor doi copii recunoaşte chinurile la care i-a supus şi spune că o să facă alţi copii, pe care, DACĂ SUNT CUMINȚI, nu îi va mai bate, lega de gard sau nu va mai arunca în ei cu cuţitul.

Începutul

Femeia şi-a abuzat copiii în mod constant, din 2012 şi până în 2014, când nişte oameni cu suflet au reclamat autorităţilor abuzurile la care aceştia erau supuşi.

Este vorba despre o fetiţă de cinci ani şi un băieţel de opt ani, născuţi de o mamă cel puţin iresponsabilă, dacă nu chiar rea, în sensul cel mai brut al cuvântului. Femeia, adică mama, şi concubinul ei, locuiau, împreună cu cei doi copii, într-o casă din comuna Stăniţa, formată dintr-o cameră şi un hol. Cea mai mare valoare sentimentală şi umană pentru copii a fost bunica maternă, adică mama mamei lor, care a încercat să îi ajute, aşa cum a putut.

Mama copiilor a ajuns, de curând, în faţa instanţei, după ce toate torturile aplicate celor doi copii au ieşit la iveală. Femeia a rămas fără cei doi copii, şi asta nu a i-a produs vreo dezamăgire sau supărare.

Toţi ştiau despre bătăile încasate de copii

Toţi martorii din proces spun că femeia, adică mama copiilor, obişnuia să consume băuturi alcoolice. „Copiii au fost supuşi unor abuzuri fizice şi psihice din partea mamei, aceasta recurgând, în mod constant, la acte de violenţă, fie în încercarea de a-i «educa», ori de a-i pedepsi pentru anumite greşeli sau acte de indisciplină inerente copilăriei, fie – pur şi simplu – datorită obişnuinţei unui comportament agresiv”.

Băiatul femeii, de opt ani, era, în 2012, la şcoală. Învăţătoarea a remarcat că cel mic venea la şcoală cu semne vizibile de violenţă pe faţă, iar acesta povestea ce viaţă ducea acasă. Învăţătoarea a încercat să discute cu mama copilului, să o sfătuiască să nu-l mai bată şi să nu mai bea.

„Mama nu şi-a schimbat comportamentul, justificându-se că este nevoită să procedeze în această manieră deoarece băiatul este obraznic şi n-o ascultă”, se arată în rechizitoriul înaintat instanţei de judecată.

Băiatul, de teama mamei, fugea des de acasă, iar vecinii şi însăşi învăţătoarea îi dădeau de mâncare şi îl duceau acasă. Mai mult, micuţul se pare că devenise agresiv la şcoală cu alţi colegi din cauza bătăilor luate acasă.

Vecinii femeii spun că „mama” îşi trimitea copiii să-i cumpere băuturi alcoolice şi povestesc instanţei că îi bătea pe cei doi copii. În toamna lui 2014, vecinii spun că femeia a bătut-o pe fată, atunci de şase ani, cu biciul peste corp, pe când se aflau la culesul porumbului, iar pe băiat l-au văzut, cu altă ocazie, cum era lovit cu picioarele pe tot corpul. De multe ori, vecinii i-au găzduit pe copii în casele lor.

Educatoarea ambilor copii a povestit anchetatorilor cum, între 2012-2013, a văzut, de mai multe ori, cum băiatul era lovit cu palmele şi o vargă de mama sa, când aceasta venea la şcoală.

Bunica, singura alinare. Funia, pe post de „cuminţire”

Bunica de pe mamă a fost singura care îi îngrijea pe cei doi copii, spun anchetatorii. Aceasta a povestit că băiatul era cel care primea, după ce mama consuma băuturi alcoolice, bătaie. Bunica povesteşte inclusive despre faptul că, într-o zi, l-a găsit pe băiat legat de gardul casei cu o frânghie, de care băiatul a reuşit, într-un final, să scape singur.

A aruncat cu cuţitul în copilă

Punctul culminant, dacă ar putea exista vreunul în acest caz extrem de grav, s-a derulat în aprilie 2014, când mama, aflată din nou sub influenţa băuturilor alcoolice, a aruncat cu un cuţit de bucătărie în fata ei, de doar trei ani, provocându-i răni pe torace şi braţul stâng.

Băiatul a fost cel care a povestit a doua zi, la şcoală, că sora lui a fost lovită cu cuţitul pe tot corpul.

În fapt, băiatul a povestit procurorilor că, în acea seară, mama venise acasă nervoasă şi sub influenţa băuturilor alcoolice şi i-a reproşat bunicii că nu a curăţat cartofii, după care a luat un cuţit de pe masă, s-a îndreptat către sora lui şi a înţepat-o în zona pieptului. Băiatul a fugit din casă şi, deşi a vrut să o ia cu el şi pe sora lui, nu a reuşit.

Învăţătoarele au sesizat Poliţia

Când a auzit aşa grozăvie, învăţătoarea băiatului a mers în clasa unde învăţa fata, a văzut urmele de cuţit de pe trupul fetei şi a ascultat ce a povestit acesta. Cadrele didactice au sesizat imediat organele de poliţie. În octombrie 2014, Direcţia de Protecţie a Copilului a dispus plasamentul în urgenţă pentru cei doi copii, iar în urmă cu un an cei doi au ajuns în grija unui asistent maternal din judeţul Neamţ.

Pentru băiat, s-a dispus includerea într-un program de consiliere psihologică.

„Biata mamă” vrea să facă alţi copii

Rămasă fără fată şi băiat, mama este mai mult decât senină. În faţa procurorilor şi instanţei, femeia şi-a recunoscut vina, „susţinând că a fost nevoită să-şi lovească copiii deoarece nu erau ascultători, iar minorul pleca de acasă, uneori însoţit de sora lui, fără să o anunţe. Totodată, a recunoscut şi faptul că a lovit-o pe fată cu cuţitul, pentru că era supărată”.

Femeii nu îi pare rău că cei doi copii i-au fost luaţi de acasă. Chiar mama lor spune că nu mai doreşte să-i vadă, pentru că „o să fac alţi copii, pe care nu îi voi bate, dacă vor fi cuminţi”.

Această mamă este trimisă în judecată pentru rele tratamente aplicate minorului şi lovire sau alte violenţe.COMENTARII

WORDPRESS: 0