Control de Paște în magazine

Dimensiune text

Comisarii de la Protecția Consumatorilor controlează produsele care se cumpără cu ocazia sărbătorilor pascale.

 

 

Comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Neamț au dat startul verificărilor care preced sărbătorile pascale. Autoritățile supun controalelor, în această perioadă, pește și preparatele din pește, carne preambalată, în special de miel, cozonac, produse de patiserie, ciocolată și produse de cacao, vopsea de ouă, vin, dar și produse alimentare de post,.

„Noi am demarat controalele la toți producătorii și comercianții de produse destinate Paștelui, adică ouă, vopsea de ouă, carne, vin, dar și la pește și produse din pește. Pînă acum nu am găsit nereguli majore. Spre exemplu, nu am găsit produse expirate la nici unul dintre agenții aconomici verificați de noi. Dar am aplicat contravenții pentru alte nereguli”, a afirmat Gelu Moldoveanu, comisarul șef al CJPC Neamț.

Comisarii îi sfătuiesc pe consumatori să fie foarte atenți atunci cînd achiziționează produse. „Un prim sfat ar fi ca produsele să fie cumpărate din locuri autorizate. De fiecare dată, trebuie citite cu atenție eticheta produsului și termenul de valabilitate, iar dacă se constată orice neregulă să ne fie sesizată”, a precizat comisarul șef Gelu Moldoveanu.

Spre exemplu, la cumpărarea vopselei de ouă, consumatorii trebuie să aibă în vedere încadrarea produsului în data durabilității minimale și achiziționarea acestuia numai din locuri autorizate. La vopsirea ouălor, nu trebuie utilizată vopsea pentru alte destinații, precum cea tipografică sau pentru textile, deoarece utilizarea altor tipuri de vopsele poate prezenta pericol pentru sănătate.

Un alt sfat util pentru cumpărători este atenția la gramaje și păstrarea bonului fiscal pentru ca, la o reclamație ulterioară, cumpărătorul să poată dovedi de unde a achiziționat produsul de care nu este mulțumit.COMENTARII

WORDPRESS: 0