Controale la stațiile pentru gunoi, cu noaptea-n cap

Dimensiune text

Lucrările la stațiile pentru deșeuri din județ sunt în grafic, unele lucrări fiind realizate în avans. Derularea proiectului a fost verificată de Curtea de Conturi. Verificările făcute de președintele CJ Neamț încep, sâmbăta, la ora 7.

 

Stadiul lucrărilor la stațiile de deșeuri care se realizează în cadrul proiectului european de gestionare a gunoiului din județ a fost verificat din nou de președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță. Comandamentul s-a reunit pe șantierul de la Cordun sâmbătă dimineață, la ora 7.30. După ce a făcut o scurtă vizită la viitoarele hale, președintele CJ Neamț s-a retras, împreună cu șefii de lucrări, diriginții de șantier și alți responsabili din cadrul proiectului, pentru a afla ce s-a realizat în cursul săptămânii trecute și ce prevede graficul acestei săptămâni. Președintele Tărâță a solicitat coordonatorilor de lucrări să lucreze și peste program, întrucât, în prima parte a zilei, intensitate vântului împiedică realizarea de lucrări la înălțime.

În mare parte, Culiță Tărâță s-a declarat mulțumit de stadiul lucrărilor, mai ales că unii contructori i-au spus că au depășit graficul estimat și au lucrat suplimentar. ”Veniți cu deviz de lucrări verificat, recepționat. Veniți luni cu documentele și eu vă fac ordinul de plată, iar dumneavoastră să plătiți subcontractorii, ca să nu fie discuții. Eu vreau ca toată lumea să-și facă datoria, să fim în grafic cu lucrările. Întocmiți documentele la timp, pentru a vă putea deconta lucrările”, a fost solicitarea președintelui CJ Neamț.

santier 1După ce le-a cerut să vină cu actele pentru a le da bani, Culiță Tărâță le-a comunicat celor prezenți că derularea proiectului a fost verificată de reprezentanții în România ai Curții de Conturi Europene, iar concluziile controlului au fost favorabile, experții intervenind doar pentru a oferi câteva îndrumări.

Când ședința părea a fi terminată, a fost adusă în discuție problema de la Tașca. Acolo, lucrările sunt în mare întârzâiere, iar vina este a firmei Strong Montaj, cea care a câștigat contractul. Mai exact, reprezentanții firmei nu au întocmit toate documentele necesare pentru a primi decontare pe lucrările realizate, iar acum lucrează într-un ritm mai lent din cauza lipsei de finanțare. Timp de jumătate de oră i s-a explicat acest lucru inginerului Ciprian Ifrim, de la StrongMontaj. Până la urmă, acesta a promis că se va ocupa cu aceeași responsabilitate și de documente, așa cum face cu lucrările.COMENTARII

WORDPRESS: 0