Prima paginăActualitate

Controale în trenuri şi în gări

Controale în trenuri şi în gări

Dimensiune text

 

gara roman tren1Poliţiştii de la transporturi au acţionat la nivel judeţului Neamţ pentru prevenirea şi combaterea călătoriilor frauduloase, a faptelor antisociale, precum şi pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii.

În ziua de 29 august, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au desfăşurat acţiuni punctuale în trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată şi pe liniile adiacente, precum şi în staţiile de cale ferată.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat opt de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 900 de lei. Dintre sancţiunile aplicate, şase sunt prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au fost identificaţi patru călători care circulau fraudulos, cărora personalul specializat le-au aplicat taxe şi suprataxe, iar şase persoane care apelau la mila publicului au fost preluate de poliţişti pentru continuarea verificărilor şi luarea măsurilor legale.

În primele şase luni ale anului 2016, au fost desfăşurate activităţi de patrulare în 1.003 trenuri aflate în circulaţie atât pe magistrala 500 Bucureşti – Suceava, pe liniile secundare Bacău – Bicaz, Roman – Buhăieşti şi Paşcani – Tîrgu Neamţ, precum şi în staţiile CFR Piatra Neamţ, Roman, Tîrgu Neamţ, Bicaz şi Roznov, în urma cărora au fost constatate 45 de infracţiuni, dintre care patru de natură economico-financiară şi 41 judiciare, 11 persoane fiind surprinse în flagrant delict.

Pentru neregulile constate, au fost aplicate 628 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 76.275 lei. În urma controalelor, au fost identificaţi 115 călători frauduloşi, cărora personalul CFR specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 1.823 de lei.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0