Prima paginăActualitate

Controale ale polițiștilor în târguri și oboare, soldate cu amenzi de peste 8.000 de lei

Controale ale polițiștilor în târguri și oboare, soldate cu amenzi de peste 8.000 de lei

Dimensiune text

 

 

Polițiștii de ordine publică din cadrul IPJ Neamț au fost angrenați sâmbătă, 17 februarie, în mai multe acțiuni ce au vizat târgurile și oboarele din Săbăoani, Roznov și Tupilați, dar și unitățile de comercializare a peștelui de pe raza orașului Tîrgu Neamț.

Scopul acțiunii a fost prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii şi comercializării produselor agroalimentare, identificarea şi înregistrarea ecvideelor, a  legalităţii transportului, vânzării, înstrăinării de animale vii şi a produselor de origine animală. În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au verificat 102 persoane și 66 de autovehicule, fiind aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.600 lei.

„La data de 17 februarie 2018, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au efectuat verificări privind provenienţa peştelui şi a produselor din peşte la societăţile comerciale cu specific, din orașul Tîrgu Neamț. În urma controalelor efectuate, s-a constatat că la un punct de lucru al unei unități comerciale exista o diferență între suma de bani identificată în casa de marcat și suma eliberată, conform aparatului electronic fiscal de marcat. Polițiștii au aplicat în acest caz o sancțiune contravențională, în valoare de 1500 lei și au dispus confiscarea sumei nejustificate de 110 lei”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0