Prima paginăNeamt

Contrabandiștii de țigări se ascund la Săbăoani

Dimensiune text

Polițiștii au găsit alte țigări de contrabandă la Săbăoani. Cele mai multe persoane care vin la bazarul din Săbăoani cu țigări din Republica Moldova sau Ucraina sînt din Tîrgu Frumos. În urmă cu cîteva luni, contrabandiștii de alcool și țigări erau protejați de un polițist.

 

În dimineața de 2 iunie, polițiștii Secției nr. 3 de Poliție Rurală Săbăoani, care acționau în bazarul din comuna Săbăoani, au depistat-o pe Roxana P., de 21 de ani, din orașul Tîrgu Frumos, județul Iași, care comercializa țigări de proveniență Ucraina. Asupra tinerei, polițiștii au găsit 24 de pachete de țigări și suma de 270 de lei.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar țigările vor fi predate organelor abilitate, pentru luarea măsurilor legale.

Aceasta este cea mai recentă captură de țigări de contrabandă pe care au realizat-o polițiștii de la Săbăoani. În luna decembrie, aceștia au prins un bărbat de 41 de ani, tot din Tîrgu Frumos, care avea în mașină 89 de pachete de țigări, respectiv 1.780 de țigarete, avînd banderole de marcaj Republica Moldova, produse care aparțineau unui bărbat de 33 de ani, din municipiul Suceava.

Țigările de contrabandă au devenit ceva obișnuit în Săbăoani. În luna ianuarie a anului trecut, omul de afaceri Adrian Imbrea, în vîrstă de 43 de ani, din comuna menționată, era cercetat în stare de libertate pentru contrabandă cu țigări și alcool. Conform anchetatorilor, acesta făcea parte dintr-o importantă grupare infracțională, al cărei șef era ieșeanul Ion Pandele.

În luna septembrie 2011, o acțiune împotriva crimei organizate, care s-a desfășurat la Săbăoani, a condus la destructurarea unui grup infracțional format din zece persoane. Au fost ridicate 8.919 de pachete de țigări, 680 de litri de alcool de contrabandă, 22.700 de lei și 9.520 de euro, precum și un autoturism folosit în activitatea infracțională. Contrabandiștii comercializau marfa prin magazinele proprii. Atunci, împotriva unui agent de poliție din Săbăoani s-a dispus cercetarea în stare de libertate pentru aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu contra intereselor publice.

În luna noiembrie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani au găsit, într-o mașină pe care au oprit-o pentru verificări, 419 de pachete de țigări, respectiv 8.380 țigarete, de proveniență Republica Moldova, ce aparțineau pasagerei Elena P., de 26 de ani, din orașul Tîrgu Frumos. Aceasta nu a putut prezenta documente de proveniență pentru țigări. Femeia a declarat că intenționa să comercializeze țigările în bazarul din comuna Săbăoani.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • ADela 9 ani

    Documentarea unde o faci, stimate domn?!Sau n-ai fost la scoala cand s-a predat despre deontologie?!Ce daune morale v-as cere eu, sa va sature naiba de scris din birou numai ca sa va vindeti hartia far valoare de altfel.