Prima paginăSanatate

Consultații gratuite la Endocrinologie

Dimensiune text

Medicul Silvia Măndăşescu (foto) efectuează testări gratuite pentru depistarea bolii arteriale periferice la pacienţii cu diabet zaharat, prin determinarea indicelui gleznă/braţ. 

Timp de două zile, pe 5 şi 6 mai, în intervalul orar 9 – 13, medicul endocrinolog Silvia Măndăşescu, specialist în diabet, şefa Compartimentului de Endocrinologie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţe Roman, efectuează, în cabinetul de la etajul patru al spitalului, testări gratuite pentru determinarea bolii arteriale periferice la pacienţii cu diabet zaharat.

Înainte de a face aceste testări, au fost anunţaţi medicii de familie, pentru a-i direcţiona şi ei pe pacienţi care au nevoie de această determinare.

Testările sunt făcute şi pacienţilor cu diabet internaţi în spital.

Măsurarea acestui indice reprezintă măsurarea tensiunii arteriale la picior şi la braţ. În timpul consultului se evidenţiază indicele gleznă/braţ (raportul dintre tensiunea sistolică de la nivelul membrelor inferioare şi superioare), aceasta fiind o metodă simplă, dar orientativă, de diagnostic pentru pacienţii cu arterită.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Gosman 5 ani

    De ce nu ati publicat acest anunt in ultima zi ??? Nu puteati scrie cu o saptamana inainte , pentru a sti toti bolnavii ??? Ce medici de familie ???Glumiti ???