Prima paginăActualitateNeamt

Consultanță gratuită pentru fondurile europene

Dimensiune text

Prin ordin al prefectului, a fost înfiinţat un birou tehnic, cu reprezentanţi din instituţii importante, pentru cei care accesează fonduri europene. Acest birou funcţionează în fiecare zi de joi, începând cu ora 9.00. 

Nemţenii care au nevoie de consultanţă pentru depunerea de proiecte europene pot apela, în fiecare zi de joi, începând cu ora 9.00, la Biroul de Suport Tehnic, care se întruneşte la Direcţia Agricolă. În acest birou tehnic au reprezentanţi 14 instituţii publice, firme sau companii care dau diferite avize pentru proiecte.

Biroul de Suport Tehnic, dedicat obţinerii de avize şi autorizaţii necesare depunerii proiectelor finanţate din fonduri comunitare, pentru agricultură şi dezvoltare rurală, a fost înfiinţat prin ordin de prefect, ca urmare a unei discuţii din cadrul dezbaterii publice care a avut loc pe 16 martie, referitoare la strategia de dezvoltare a judeţului Neamţ.

Atunci, un consilier judeţean a cerut prefectului Vlad Angheluţă să dea dispoziţie instituţiilor descentralizate pentru crearea unui birou unic la care să apeleze cei care depun proiecte, pentru ca potenţialii beneficiari să nu fie nevoiţi să facă mai multe drumuri în municipiul reşedinţă de judeţ.

„Au fost constituite, prin ordin al prefectului, Grupul de lucru pe teme europene şi Biroul de Suport Tehnic, structuri consultative, fară personalitate juridică, cu rol în realizarea unor parteneriate instituţionale pe anumite tematici. Utilitatea realizării unor astfel de parteneriate a fost demonstrată şi de numărul important de proiecte depuse şi finanţate din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR), pentru beneficiari publici, în perioada 2007 – 2013, şi anume 62 de proiecte, în valoare de aproximativ 75 de milioane de euro. Ca urmare a lansării noilor linii de finanţare din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 şi pentru a veni în sprijinul beneficiarilor publici şi privaţi din judeţ, Biroul de Suport Tehnic a fost completat cu reprezentanţii unor noi instituţii avizatoare, în concordanţă cu cerinţele recentelor ghiduri ale solicitantului”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Neamţ.

Datele de contact ale membrilor biroului au fost comunicate tuturor primăriilor din mediul rural, pentru informarea operativă a potenţialilor beneficiari de finanţări pentru agricultura şi dezvoltare rurală. Din acest grup fac parte reprezentanţi ai: Direcţiei pentru Agricultură, Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, Direcţiei de Sănătate Publică, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Filialei Teritoriale de Îmbunătăţiri Funciare Moldova Nord – Unitatea de Administrare Neamţ, Telekom România, E.ON Distribuţie România, Secţiei Drumuri Naţionale Piatra Neamţ şi Companiei Judeţene ApaSev.

Un astfel de birou tehnic a funcţionat şi în perioada de început a exerciţiului financiar 2007 – 2013.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0