Constructorii depozitelor pentru deşeuri au fost plătiți

Plăţile făcute de Consiliul Judeţean Neamţ se ridică la 10.000.000 de lei.

Firmele care au lucrat în cadrul proiectului „Sistemul de Mananagement Integrat al Deşeurilor din judeţul Neamţ” au fost plătite cu 10.000.000 de lei. Plata a fost aprobată de Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ, iar banii provin dintr-un credit de 30.000.000 de lei pe care CJ Neamţ l-a contractat în mod special pentru a avea o sumă disponibilă cu care să facă plăţi, înainte de a primi fondurile conform cererilor de rambursare depuse spre decontare la autoritatea de management.

„Când ne vor fi decontate sumele din cererile de rambursare, acestea vor fi folosite pentru alte lucrări şi investiţii. Din contractul de credit nu putem face alte plăţi, fiindcă nu le decontează banca. Și, chiar dacă le-ar deconta banca, tot nu am putea face alte plăţi, pentru că deturnarea de fonduri este infracţiune”, a spus Constantin Iacoban, preşedintele interimar al CJ Neamţ, făcând referire la alte cheltuieli conexe proiectului „Sitemul de Mananagement Integrat al Deşeurilor din judeţul Neamţ”.

O cheltuială care va fi suportată din bugetul judeţului este cea aferentă contractului de conservare a instalaţiilor şi echipamentelor pentru depozitul judeţean de deşeuri nepericuloase Girov, cu SC Victor Construct SRL. Valoarea contractului este de 45.000 lei/lună fără TVA. În paralel, la cele patru obiective de investiţii din proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Neamţ”, paza este asigurata de către Sil Guard SRL. CJ Neamţ urmează să asigure paza celor patru obiective până la predarea acestora către delegaţii serviciilor de colectare şi transport deşeuri în cele patru zone ale judeţului.


Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0