Prima paginăActualitateRoman

Constantin Tărâţă și Vasile Leoreanu folosesc numele CARP fără a avea calitate oficială

Dimensiune text

Aceştia au răspândit afişe prin oraş şi au făcut un anunţ în numele CARP Roman la un post de televiziune local, prin care convoacă pensionarii în şedinţă. Actuala conducere a CARP spune că intenţia grupului de pensionari răzvrătiţi este de a destabiliza instituţia.

Scandalul în care este implicată de aproape un an Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Roman este amplificat de difuzarea unui anunţ făcut la sfârşitul săptămânii trecute, în numele instituţiei, de pensionarii excluşi din CARP, conduşi de Constantin Tărâţă. Anunţul a fost făcut pe un post de televiziune local şi prin afişe răspândite în oraş. Prin acest anunţ, pensionarii sunt înştiinţaţi că Adunarea Generală a membrilor CARP Roman se va convoca duminică, 23 martie, între orele 11.00 – 19.00, la Casa de Cultură din Roman. Ordinea de zi, se spune în convocator, cuprinde informaţii despre activitatea, situaţia juridică a CARP Roman din perioada 11 iulie 2013 – 23 martie 2014, precum şi identificarea de soluţii legale pentru deblocarea situaţiei CARP. Totodată, pensionarii sunt invitaţi să facă, în cadrul şedinţei, comentarii şi propuneri privind activitatea CARP Roman. „La şedinţă pot participa membrii CARP Roman care doresc şi îi interesează activitatea organizaţiei. Participanţii vor avea asupra lor carnetul de membru al organizaţiei şi cartea de identitate”, se spune în anunţ.

Actuala conducere a instituţiei s-a arătat indignată de atitudinea grupării Constantin Tărâţă – Vasile Leoreanu şi face apel la toţi membrii CARP din Roman să nu participe la şedinţă. „Conducerea legitimă a CARP nu a convocat Adunarea Generală pentru data de 23 martie. Este o mare minciună pe care Constantin Tărâţă, Vasile Leoreanu şi Miluţă Scutaru au răpândit-o pe un post de televiziune şi prin afişe. Gruparea Tărâţă – Leoreanu doreşte să zăpăcească minţile oamenilor şi să facă tot posibilul pentru a se înscăuna la conducerea instituţiei şi a pune mâna pe fondurile membrilor. În ce calitate Constantin Tărâţă, Vasile Leoreanu şi Miluţă Scutaru pot vorbi despre activitatea CARP, când aceşti pensionari nu au fost niciodată în conducerea instituţiei şi sunt excluşi din CARP? Pe rolul instanțelor sunt şase procese la care aşteptăm decizia completului de judecată, dar ei vor să-şi facă dreptate singuri, ameninţându-ne că vor să desfiinţeze instituţia. Dacă vor să conducă neapărat un CARP, de ce nu înfiinţează unul?”, a declarat inginer Dumitru Călărăşanu, preşedintele CARP Roman.

Grupul de pensionari excluși și care revendică dreptul de conducere, fără a avea confirmarea juridică, nu s-a limitat doar la a împrăştia afişe. „Activitatea CARP nu este blocată. Pensionarii au putut împrumuta bani şi am acordat ajutoare nerambursabile. Este adevărat că grupul Tărâţă –  Leoreanu a mers la bănci pentru a cere blocarea conturile instituţiei. Caută orice cale de a distruge CARP şi de a pune mâna pe banii instituţiei”, a spus preşedintele CARP Roman.

Vasile Leoreanu nu a negat acţiunea de convocare a pensionarilor din 23 martie. „Actuala conducere nu este recunoscută de tribunal şi se laudă că a câştigat procesele. De fapt, nimeni nu a câştigat nimic. Este o şedinţă de informare, prin care vrem să prezentăm oamenilor situaţia exactă a CARP Roman”, a spus profesorul Vasile Leoreanu.

Actuala conducere este decisă să facă plângere la Judecătoria Roman pentru convocatorul realizat în numele instituţiei.COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • Pensionar de serviciu 7 ani

  Tot respectul pentru Familia Tărâţă , deoarece cu eforturi deosebite asigură siguranţa alimentară a românilor.
  Ceilalţi ar face mai bine să se ducă şi să ne lase in pace .

  • Florin 7 ani

   Pensionarule de serviciu, se pare ca nu prea ai trecut pe la scoala daca spui „asigura siguranta”.Ma faci sa cred ca zicerea aia, din popor, ca „daca n-ai un batrin , sa ti-l cumperi” nu prea mai sta in picioare la Roman. Asculta o vorba de la unul mai tinar ( 62 ): „N-ai venit cu nimic pe lume si nu vei duce nimic DINCOLO „Valabil si pentru prietenii dumitale scandalagii si lacomi. Ma mir ca CARP nu va da in judecata pentru uzurpare de functii si calitati oficiale, precum si pentru raspindire de informatii false in scopul destabilizarii unei institutii cu statut si conducere desemnata legal. Dar mai e timp, cine stie?…

   • Pensionar de serviciu 7 ani

    Daca tăceai filozof rămâneai. Se pare ca tu eşti fff bine pregătit dacă critici pe cineva apelând la cacofonii fără să-ţi dai seama. (că CARP )

    • Florin 7 ani

     Nu-i nici o cacofonie, istetule,pentru ca , in mod normal, nu se pronunta asa cum se scrie ( CARP, ca un nume propriu).Oficial si educat se pronunta Ce A Re Pe. Dar asta nu schimba cu nimic datele problemei; ramine valabi ce am afirmat. Si sa mai stii ca se scrie „filosof”, nu „filozof”, pentru ca „sophia”inseamna intelepciune (gr.), iar „zophia” inseamna intuneric ( tot in greceste)Iar „daca_ critici” nu ti se pare o exprimare cacofonica, atunci e bine !

   • victimă pdl 7 ani

    Proşti ,proşti dar sunt mulţi din nefericire pentru voi!

 • romascan 7 ani

  ce sa le ceri celor doi,,asta stiu asta fac,,,si se mai pretind ca sunt mari intelectuali,oameni seriosi,,,s-a vazut bine de ce sunt instare in sedinta de alegere a noului presedinte carp roman din iulie 2013,,mi se face cand ii vad si le aud numele.

 • Cincinat 7 ani

  Asta-i stire de serviciu
  Care are drept indiciu:
  Si copii de la tata
  Sa manance doar tarata.