Prima paginăPolitica

Consilierul Constantin Holban citește Ziarul de Roman

Consilierul Constantin Holban citește Ziarul de Roman

Dimensiune text

 

Marți, 31 octombrie, a fost o ședință a Consiliului Local Roman atipică, nu în sensul în care consilierii locali au votat fără prea multe comentarii, ci pentru că au solicitat să discute „la diverse” unele dintre problemele care le-au fost aduse la cunoștință.

De la ședință a lipsit doar consilierul PNL Mircea Beloiu. Grupul PSD a solicitat amânarea proiectelor ce priveau stabilirea zonelor de impozitare, a taxelor și impozitelor pe anul 2018 și a organigramei instituției, însă proiectele nu au fost retrase de pe ordinea de zi și au trecut cu votul consilierilor locali PNL, cei de la PSD abținându-se.

Legat de organigrama Primăriei, consilierul PSD Constantin Holban a solicitat clarificări legate de faptul că în aparatul de specialitate al primarului există 204 posturi, din care doar 153 ocupate, iar la Direcția de Asistență Socială sunt doar 15 locuri ocupate față de 40 posturi existente, dorind să știe și dacă se are în vederea ocuparea posturilor vacante. Primarul Lucian Micu a explicat că nu sunt bugetate acele posturi și, la fel ca în 2017, și în 2018 se vor face angajări „doar de nevoie”, dat fiind faptul că anul acesta salariile funcționarilor au crescut de două ori, conform deciziilor Guvernului. Mai mult, acesta a mai spus că Primăria Roman nu se află în situația în care să nu poată funcționa, dar, în același timp, se va încerca să nu se acopere necesarul de salarii luându-se bani de la investiții.

La punctul „diverse”, consilierul PSD Eugen Pătrașcu a atras atenția asupra comportamentului „agresiv” al polițiștilor locali față de comercianții de ciuperci, solicitând găsirea unor soluții. Primarul Lucian Micu a explicat faptul că Direcția de Sănătate Publică nu permite avizarea acestui comerț în piețe deoarece comercianții nu pot prezenta aviz fitosanitar, care să confirme faptul că ciupercile sunt comestibile. „Nu este o măsură populară, dar nu o putem privi emoțional, deoarece intoxicațiile pot duce și la deces. În ceea ce privește comportamentul polițiștilor locali, vă rog pe viitor să-mi aduceți pe loc la cunoștință”, a spus edilul, în timp ce consilierul Pătrașcu a recunoscut că situația i-a fost expusă de către jurnalistul Flora Ordean.

Și consilierul Constantin Holban a solicitat intervenția polițiștilor locali în cazul vânzătorilor ambulanți, fiind îndrumat să apeleze numărul dispeceratului – 0233.984. Același consilier a cerut explicații suplimentare legate de situația echipei de handbal, lăsând de înțeles că „primarul a dat un articol în Ziarul de Roman” pe această temă, lucru total neadevărat, subiectul fiind dezbătut în conferința de presă săptămânală, la întrebările adresate de un jurnalist al altui cotidian. „Iubesc acest sport și înțeleg că există o subfinanțare. Fetele ar fi trebuit să moară pe teren, dar nici nu poți juca pe burta goală”, a spus consilierul, referindu-se la faptul că salariile echipei sunt restante. Tot consilierul Holban a declarat că a încercat să facă lobby la Consiliul Județean pentru a ajuta financiar echipa, dar se pare că nu a avut niciun succes până acum.

Penultima discuție de la diverse s-a purtat pe tema necesității amenajării unor stații de autobuz, primarul Lucian Micu explicând că, la platforma proprie, s-a construit un model de stație pentru a se vedea care sunt costurile și, treptat, să fie montate în zonele aglomerate din oraș și să poată deservi transportul public de persoane. Și consilierul PSD Radu Curpăn a solicitat să se găsească soluții pentru construirea unei săli de sport pentru CNRV, administrația locală urmând să facă demersuri la Compania Națională de Investiții, care să realizeze obiectivul pe terenul de sport, neamenajat, de la Școala „Vasile Alecsandri”.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0